Puolustusvoimat muuttaa jälleen varusmiesten lomajärjestelyjä korona­epidemian vuoksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Puolustusvoimat muuttaa jälleen varusmiesten lomajärjestelyjä korona­epidemian vuoksi

Varusmiehiä Laajasalossa Helsingissä.

Julkaistu: 26.3. 16:10

Varusmiesten vaihtorytmi on jatkossa 14 vuorokautta.

Puolustusvoimat muuttaa varusmiespalveluksessa käytettyä 7 vuorokauden vaihtorytmiä 14 vuorokauden vaihtorytmiin suuressa osassa joukko-osastoista. Puolustusvoimat kertoo näin pyrkivänsä hidastamaan koronaviruksen leviämistä.

Koronavirustilanteen vuoksi varusmiespalveluksessa siirryttiin aiemmin tässä kuussa malliin, jossa varusmiehet jaettiin kolmeen ryhmään. Kukin ryhmä oli vuorollaan viikon vapaalla ja kaksi viikkoa koulutuksessa.

Nyt käyttöön otettavassa järjestelyssä jokainen ryhmä on kerrallaan kaksi viikkoa lomalla ja sen jälkeen neljä viikkoa palveluksessa. Puolustusvoimien mukaan ratkaisu vähentää entisestään varusmiesten liikkumista varuskunnan ja kotipaikan välillä.

Uudella järjestelyllä Puolustusvoimat sanoo turvaavansa lakisääteisten tehtävien toteuttamista ja varusmieskoulutuksen jatkuvuutta. Riittävä määrä toimintakykyisiä joukkoja on edellytys sotilaallisen valmiuden ylläpitämiselle ja lisäksi normaaliolojen kriittisten tehtävien hoitamiselle, kuten esimerkiksi virka-avun antamiselle.

Puolustusvoimat ottaa uudet järjestelyt käyttöön maaliskuun 30. päivään mennessä. Sitä ei kuitenkaan oteta käyttöön Sodankylän Jääkäriprikaatissa, Kajaanin Kainuun prikaatissa, Rovaniemellä Lapin lennostossa, Rannikkolaivastossa eikä osassa Ilmasotakoulua. Niissä käytetään yhä seitsemän vuorokauden vaihtorytmiä.

Puolustusvoimat kertoi keskiviikkona, että Puolustusvoimissa on varmistettu kahdeksan koronavirustartuntaa.