Perustuslaki­valiokunnan Ojala-Niemelä: Liikkumisrajoitukset voivat tulla voimaan huomenna - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Perustuslaki­valiokunnan Ojala-Niemelä: Liikkumisrajoitukset voivat tulla voimaan huomenna

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd).

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd).

Julkaistu: 26.3. 12:41

Valiokunta kokoontuu käsittelemään Uudenmaan liikkumisrajoituksia vasta perjantaina.

Perustuslakivaliokunta kokoontuu käsittelemään Uudenmaan liikkumisrajoituksia vasta huomenna aamulla. Valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd) sanoo STT:lle, että valiokunta aloittaa asiantuntijakuulemiset huomenna kello 8.30 ja mietintö puristetaan kasaan iltapäiväksi ja viedään täysistuntoon, jossa se on ainoassa käsittelyssä. Hänen mukaansa liikkumisrajoitukset voivat siis tulla voimaan huomenna perjantaina.

Tiedossa ei vielä ole, moneltako rajoitukset astuisivat voimaan.

– Se riippuu huomisesta valiokuntakäsittelystä, että miten saamme sen mietinnön valmiiksi ja saliin, Ojala-Niemelä sanoo.

Hän sanoo, ettei ole miettinyt, miten toimittaisiin, jos mietintöä ei saataisi vietyä huomenna täysistuntosaliin.

– En ole sitä miettinyt, koska se ei ole mahdollista. Kyllä me sen huomenna viemme läpi. Minulla on vahva käsitys, että perustelumuistioiden eteen oli tehty paljon töitä.

Hallitus kertoi eilen illalla tiedotustilaisuudessa esittävänsä Uudellemaalle tiukkoja liikkumisrajoituksia. Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää. Liikkumisrajoitusten on määrä kestää 19. huhtikuuta asti.

Hallituksen mukaan rajoituksista voitaisiin poiketa vain työssäkäynnin tai elinkeinon harjoittamisen osalta sekä esimerkiksi lapsen tapaamisoikeuden tai lähiomaisen kuoleman vuoksi. Vapaa-ajan matkat esimerkiksi kesämökeille eivät ole riittävä syy ylittää Uudenmaan rajaa.