Seura: Jenni Haukio kehottaa nauttimaan luonnosta koronakriisin keskellä – ”Hädän hetkellä se yhä toivottaa meidät avosylin tervetulleeksi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Seura: Jenni Haukio kehottaa nauttimaan luonnosta koronakriisin keskellä – ”Hädän hetkellä se yhä toivottaa meidät avosylin tervetulleeksi”

Rouva Jenni Haukio kannustaa kansalaisia nauttimaan Suomen luonnosta.

Julkaistu: 26.3. 11:27

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio muistuttaa kolumnissaan luonnon merkityksestä hädän keskellä.

Luontoystävänä tunnettu rouva Jenni Haukio kirjoittaa Seuran kolumnissa olevansa kiitollinen Suomen luonnosta. Haukion mukaan luonnon merkitys korostuu koronaepidemian aiheuttaman kriisin keskellä.

– Vaikka olemisemme perustukset natisevat parhaillaan liitoksistaan, vielä on yksi, joka ei huoju eikä horju. Suomen luonto on avoinna vuorokauden ympäri, kalenterivuoden jokaisena päivänä, maksutta ja meitä lähellä, Haukio kirjoittaa.

Haukio jakaa kiitosta Suomen upealle luonnolle.

– Vaikka emme aina ole osanneet kohdella sitä oikein, hädän ja hämmennyksen hetkellä se yhä toivottaa meidät avosylin tervetulleeksi ammentamaan myönteisyyttä ja hyvää oloa.

Haukio muistuttaa, että kriisin keskellä on tärkeää miettiä, mitkä asiat tuovat itselle hyvää mieltä ja mistä asioista saa tarmoa.

– Koronavirus kuluttaa koko yhteiskunnan voimavaroja, koetellen viime kädessä jokaisen yksilön omakohtaisia selviytymisen strategioita. Vaikka yhteisöt ja läheiset tukevat, jokaisen kykenevän on itse kannettava vastuuta niin fyysisestä kuin myös henkisestä jaksamisestaan, Haukio kirjoittaa.

Rouva Jenni Haukio.