Uudenmaan rajoille tulee kattava määrä sulkupisteitä – poliisi valvoo myös junia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Uudenmaan rajoille tulee kattava määrä sulkupisteitä – poliisi valvoo myös junia

Poliisipartio tiellä 167 Päijät-Hämeen ja Uudenmaan maakuntarajalla 25. maaliskuuta 2020.

Julkaistu: 26.3. 10:13

Uudellemaalle on tiedossa mittavia liikkumisrajoituksia.

Uudenmaan maakunnan rajoille tulee kattava määrä sulkupisteitä ja myös pienemmät tiet suljetaan, kertoi Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio tiedotustilaisuudessa tänä aamuna. Aapion mukaan sulkupisteitä tulisi tällä tietoa 30–40 kappaletta.

Poliisi valvoo myös rautatieliikennettä sekä junalaitureilla että junissa.

Hallitus kertoi eilen esittävänsä Uudellemaalle tiukkoja liikkumisrajoituksia. Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää.

Liikkumisrajoitusten on määrä tulla voimaan perjantaina. Rajoitukset olisivat voimassa 19. huhtikuuta saakka.

Rajoitusten rikkominen valmiuslakirikkomus

Tiedotustilaisuudessa mukana ollut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoi, että poliisi valvoo liikkumisrajoituksia normaaliolojen lainsäädännöllä. Ensisijaisia keinoja ovat neuvot, kehotukset ja käskyt.

– Säädettyjen liikkumis- ja oleskelurajoitusten rikkominen olisi rangaistavaa valmiuslakirikkomuksena, Kolehmainen sanoi.

Poliisiylijohtaja korosti tiedotustilaisuudessa ihmisten omaa vastuuta liikkumisrajoitusten noudattamisessa sekä riskiryhmien suojaamisessa.

– Poliisi valvoo rajoitusten noudattamista, mutta vastuullisen käyttäytymisen tulee lähteä jokaisesta itsestään.

– Kaikkien fyysisten kontaktien tulee nyt olla minimissään, vaikka laki ei niitä suoraan kieltäisikään. Kaikkien on osallistuttava hallituksen linjaamiin toimiin, jotta suojaamme riskiryhmiä ja vähennämme terveydenhuollon kuormittumista.

Lisää aiheesta