Näin hallitus haluaisi: Uudenmaan eristys alkaisi perjantaina – rajoitukset voimassa kolme viikkoa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin hallitus haluaisi: Uudenmaan eristys alkaisi perjantaina – rajoitukset voimassa kolme viikkoa

Julkaistu: 25.3. 22:24

Hallitus päätti tänään uusista lisätoimista koronaepidemian leviämisen estämiseksi, kertoo valtioneuvoston viestintäosasto.

Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä rajoitetaan 27. maaliskuuta alkaen. Rajoitukset ovat voimassa kolme viikkoa 19. huhtikuuta saakka.

Rajoitusten tultua voimaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella. Muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Samoin Uudenmaan sisällä liikkuminen on sallittua.

Rajoituksen aikana vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välillä. Rajoitus ei kuitenkaan koske välttämätöntä työmatkaliikennettä.

Samoin liikkuminen on sallittua luottamustoimen harjoittamiseksi tai lakisääteisen velvollisuuden täyttämiseksi. Liikkumista ei myöskään rajoiteta, jos siihen on painava henkilökohtainen syy, kuten lapsen tapaamisoikeuden toteuttaminen tai lähiomaisen kuolema.

Tavaraliikenteen kulkua ei uusien rajoitustenkaan aikana estetä.

Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen.

Poliisi valvoo liikkumisrajoitusten noudattamista. Poliisi voi tarvittaessa pyytää virka-apua puolustusvoimilta.

Rajoitusten rikkomisesta tai noudattamatta jättämisestä poliisi voi määrätä sakkoa. Henkilön on annettava poliisin pyynnöstä selvitys liikkumisensa syystä tai tarkoituksesta.