Tässä ovat keskiviikon käänteet koronatilanteessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tässä ovat keskiviikon käänteet koronatilanteessa

Julkaistu: 25.3. 22:23

Suomen hallitus päätti illalla Uudenmaan eristämisestä muusta Suomesta: poikkeustoimet ovat voimassa 19. huhtikuuta asti.

Hallitus esittää Uudellemaalle tiukkoja liikkumisrajoituksia. Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää. Uudenmaan maakuntaa koskevat liikkumisrajoitukset olisivat voimassa 19.4. saakka.

Hallituksen mukaan rajoituksista voidaan poiketa vain työssäkäynnin tai elinkeinon harjoittamisen osalta sekä esimerkiksi lapsen tapaamisoikeuden tai lähiomaisen kuoleman vuoksi. Vapaa-ajan matkat eivät ole riittävä syy ylittää Uudenmaan rajaa.

Poliisi varautuu liikkumisrajoituksiin.

Poliisi on varautunut liikkumisrajoituksiin.

Siinä missä tyypillisesti poliisi rajoittaisi liikkumista viikonloppuiltaisin puistoissa ja taajamissa järjestyshäiriöiden vuoksi, tehtäisiin samanlaisia toimia nyt laajemmassa mittakaavassa.

Tilanne maailmalla

Espanjassa on jo enemmän koronan uhreja kuin Kiinassa.

Maassa kirjattiin 24 tunnin kuluessa peräti 738 uutta kuolemantapausta, mikä on yli 200 enemmän kuin eilen ilmoitettu vastaava luku. Määrä on uusi ennätys.

Yhteensä Espanjassa on kuollut tautiin jo 3 434 ihmistä eli enemmän kuin epidemian alkuperämaassa Kiinassa.

Tilanne Suomessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi keskiviikkona iltapäivällä uudet koronaluvut.

Suomessa on todettu 25.3. mennessä yhteensä 880 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (covid-19) aiheuttamaa tautitapausta.

Luku perustuu laboratoriovarmistettuihin lukuihin, jotka THL on kerännyt manuaalisesti suoraan sairaanhoitopiireiltä.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 82, joista 22 on tehohoidossa.

Suomessa on todettu kolme koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa, joista kaksi Hyksin erityisvastuualueella ja yksi Taysin erityisvastuualueella.