MTV ja HS: Peräti kolmea lupalakimiestä epäillään rikoksista Katiska-vyyhdessä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

MTV ja HS: Peräti kolmea lupalakimiestä epäillään rikoksista Katiska-vyyhdessä

Liikemies Niko Ranta-aho päätti tunnustaa maanantaina lähes kaikki rikokset ja johdatti poliisin uusille huumekätköille.

Julkaistu: 25.3. 17:50

MTV Uutisten ja HS:n mukaan liikemies Niko Ranta-aho pyrki ohjeistamaan kanssasyytettyään siitä, mitä tämän pitäisi oikeudessa puhua.

Peräti kolmea Katiska-vyyhdessä syytettyjä avustaneita lupalakimiehiä epäillään rikoksista, uutisoivat MTV Uutiset ja Helsingin Sanomat.

Kyse on siitä, että oikeusavustajien epäillään välittäneen viestejä vankilasta ulkomaailmaan.

MTV:n mukaan epäiltynä on muun muassa liikemies Niko Ranta-ahon naispuolinen oikeudenkäyntiavustaja, jonka oikeus on viestien tultua ilmi vapauttanut tehtävästään.

Ranta-ahon asianajajana jatkaa Hannu Kaitaluoma, joka ei liity rikosepäilyyn millään tavalla, vaan kyse on Ranta-ahon toisesta avustajasta.

Yhdessä käsinkirjoitetussa kirjeessä Ranta-aho lupaa muun muassa kanssasyytetylle velat anteeksi ja apua vankila-aikana, jos tämä kertoo asioista Ranta-ahon toivomalla tavalla.

Kyseistä kanssasyytettyä on kuvailtu poliisin esitutkinnassa Ranta-ahon rahakuriiriksi.

Rahakuriiri otettiin kiinni Helsingissä kesällä 2019, kun tämä oli nousemassa Madridin lentokoneeseen naisystävänsä kanssa.

Rahakuriirin hallusta löydettyjä käteisvaroja.

Kaksikon matkalaukussa oli kymmeniä tuhansia euroja, jotka olivat oletettavasti menossa Ranta-aholle.

Helsingin Sanomien mukaan rahakuriirille osoitettu ohjeistus löytyi Ranta-ahon siskon hallusta Pasilan poliisitalon tarkastuksessa, kun tämä oli tuomassa veljelleen vaihtovaatteita.

Ohjeistuksessa Ranta-aho ilmoitti suojelevansa rahakuriirin naisystävää, jos rahakuriiri vain noudattaisi hänen ohjeitaan.

Myös Ranta-aho sisko on Katiska-huumevyyhdissä syytettynä, muttei vangittuna.

Suomen suurimman huumejutun käsittely on ollut muutenkin yllätyksiä täynnä.

Viestien ilmitulon jälkeen Ranta-aho päätti tunnustaa lähes kaikki syytteensä. Maanantaihin asti Ranta-aho oli kiistänyt kaiken lukuun ottamatta vähäisen huumemäärän hallussapitoa Turun Ruisrockissa.

Asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoi aiemmin IS:lle, että maanantain ja tiistain aikana Ranta-aho opasti poliisit maastokätköille, joita ei aiemmin esitutkinnassa oltu löydetty.

Kätköistä on otettu takavarikkoon kymmeniä kiloja amfetamiinia ja MDMA:ta.