Terveydenhuollon ammattilaiset vastassa matkailijoita Helsinki-Vantaan lentoasemalla – rajavartiosto ohjaa ulkomailta tulevat kotikaranteeniin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Terveydenhuollon ammattilaiset vastassa matkailijoita Helsinki-Vantaan lentoasemalla – rajavartiosto ohjaa ulkomailta tulevat kotikaranteeniin

Arkistokuva Helsinki-Vantaan lentoaseman saapuvien lentojen terminaalista maanantailta.

Julkaistu: 25.3. 16:07

Suomeen saapuu lähipäivinä huomattava määrä eri puolilta maailmaa palaavia suomalaisia matkailijoita kotiutuslennoilla, kertoo valtioneuvoston viestintäosasto.

Rajavartiosto jakaa kaikille Suomeen saapuville ohjeistuksen, jossa jokainen ulkomailta saapuva ohjataan kahden viikon kotikaranteeniin.

Ohjausta tehdään lentokentällä sekä kuulutuksin että jakamalla kaikille maahan saapuville tietoa ja esitteitä koronaviruksesta, sen torjunnasta ja hoito-ohjeista. Ohjeissa neuvotaan myös pitämään turvaväliä muihin ihmisiin ja välttämään lähikontakteja.

Matkailijoita vastassa terveydenhuollon ammattilaisia ja Suomen Punaisen Ristin (SPR) vapaaehtoisia ohjaamassa ja neuvomassa ihmisiä henkilökohtaisesti.

Koska saapuvia matkailijoita on paljon, on lentoasemalla kiinnitetty erityistä huomiota palaavien matkailijoiden liikkumiseen lentoasemalla ja sen lähistöllä.

Lennolta saapuvia matkailijoita ohjeistetaan myös kotiin siirtymisessä muun muassa kuulutuksin. Ulkomaan lennoilta saapuvia matkustajia kehotetaan välttämään julkista liikennettä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Rajalla jo karanteeniin määrättyjen henkilöiden on pidättäydyttävä mahdollisuuksien mukaan julkisen liikenteen käytöstä ja noudatettava saatuja ohjeita.