Tämä on nyt koronatilanne Suomessa – katso keskiviikon tiedot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tämä on nyt koronatilanne Suomessa – katso keskiviikon tiedot

Julkaistu: 25.3. 15:07, Päivitetty 25.3. 21:07

THL:n mukaan varmistettuja tartuntoja on nyt 880. Tehohoidossa on 22 potilasta. Yhteensä kolme ihmistä on kuollut koronaan Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi keskiviikkona iltapäivällä uudet koronaluvut.

Suomessa on todettu 25.3. mennessä yhteensä 880 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (covid-19) aiheuttamaa tautitapausta. Luku perustuu laboratoriovarmistettuihin lukuihin, jotka THL on kerännyt manuaalisesti suoraan sairaanhoitopiireiltä.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 82, joista 22 on tehohoidossa.

Suomessa on todettu kolme koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa, joista kaksi HYKS erityisvastuualueella ja yksi TAYS erityisvastuualueella.

Rekisteriin ilmoitetuista tapauksista 61 % on miehiä ja 39 % naisia. Suurin osa Suomessa todetuista covid-19-tapauksista on ollut lieviä. Sairaalahoidosta on jo toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä.

Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu 25.3. mennessä yhteensä 823 tautitapausta.

THL:n mukaan Suomen sairaaloissa on hyvä valmius tutkia ja hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa. Suomessa on tutkittu keskiviikkoon mennessä yli 13 000 näytteenottokriteerit täyttävää näytettä.

Riski tartunnan saamiselle on THL:n mukaan kohonnut koko Suomessa. Uudenmaan alueella on havaittu viime päivien aikana lisääntyvästi koronavirustartuntoja.

Kaikki tartuntaketjut eivät ole enää tiedossa. Tartuntaketjuja pyritään edelleen selvittämään, jotta epidemian etenemistä voidaan hidastaa.

Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan. Epidemia tulee todennäköisesti etenemään eri tahdissa eri puolilla maata.

THL ennustaa, että epidemian aikana Suomessa 11 300 ihmistä tarvitsisi sairaalahoitoa koronavirustartunnan vuoksi. Heistä tehohoitoa tarvitsisi 3 600.

Hallitus on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Hallitus valmistelee uusia toimia epidemian hillitsemiseksi. Niistä tiedotetaan keskiviikkona noin kello 21. IS seuraa tiedotustilaisuutta suorana lähetyksenä.