Poliisi varoittaa ”koronasuodattimia” asentavista huijareista – kohteena iäkkäät ihmiset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi varoittaa ”koronasuodattimia” asentavista huijareista – kohteena iäkkäät ihmiset

Poliisin tiedossa on ainakin kaksi tekoa.

Julkaistu: 25.3. 14:38, Päivitetty 25.3. 14:49

Itä-Uudellamaalla poliisin tiedossa on ainakin kaksi tekoa.

Huijarit ovat hyödyntäneet koronaepidemiaa rikosten tekemiseen, Itä-Uudenmaan poliisi ilmoittaa.

Poliisin tietojen mukaan huijarit ovat tehneet muun muassa ”koronatarkastuksia” ja tarjonneet ruokapalveluita. Itä-Uudellamaalla poliisin tiedossa on ainakin kaksi tekoa, joissa uhrien kotiin on menty asentamaan ”koronasuodattimia” ja samalla anastettu käteistä, kultakelloja ja kultakoruja. Kohteena ovat pääasiassa olleet iäkkäät ihmiset.

– Kehotamme nyt kansalaisia valppauteen ja suhtautumaan terveellä epäluulolla, mikäli oven taakse ilmaantuu ihmisiä, jotka tarjoavat apuaan tai asiantuntemustaan korona-asioihin liittyen, rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista sanoo tiedotteessa.

– Painotamme poliisista, että poliisit eivät tarjoa minkäänlaisia palveluja asunnon tarkastuksiin liittyen tai tee mitään koronatarkastuksia ovelta ovelle.

Poliisi kehottaa myös kiinnittämään huomiota tietoverkoissa tapahtuviin huijauksiin. Netissä on viime aikoina esiintynyt esimerkiksi olemattomien tuotteiden myyntiä ja toimituksiin liittyviä huijauksia, joissa koronaviruksen nimeä on hyödynnetty.