HUS:n toimitusjohtaja Ylellä: rajoitteita voidaan purkaa aikaisintaan kolmen kuukauden päästä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HUS:n toimitusjohtaja Ylellä: rajoitteita voidaan purkaa aikaisintaan kolmen kuukauden päästä

Juha Tuominen. Arkistokuva.

Julkaistu: 24.3. 22:44

Juha Tuomisen mukaan rajoitteita voidaan purkaa, kun pääsemme siirtymään vähitellen sairaalamaailmassa kohti normaalitoimintaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) toimitusjohtaja Juha Tuominen sanoi Ylen A-studiossa, että nykyisten arvioiden valossa hallituksen määräämiä rajoitteita voidaan purkaa aikaisintaan kolmen kuukauden päästä.

– Olemme aikaisintaan siellä kolmen kuukauden päässä, kun näitä rajoitteita tämän logiikan mukaan voi purkaa, Tuominen sanoi viitaten arvioon, jonka mukaan koronaepidemia kestää lyhimmillään 120 päivästä 160 päivään.

– Nyt olemme vasta rakentamassa rajoittamistoimia. Kyllähän se päivä tulee, että niitä päästään purkamaan. Oma näkemykseni on, että näitä päästään purkamaan sillä hetkellä, kun me pystymme vapauttamaan sairaaloista kapasiteettia.

– Kun me pääsemme siirtymään vähitellen sairaalamaailmassa kohti normaalitoimintaa, niin sillä hetkellä sitten varmasti viranomaiset voivat varovaisesti miettiä, että nyt ehkä uskaltaakin lähteä purkamaan näitä, Tuominen kertoi.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi ohjelmassa aiemmin, että arviot epidemian kestosta pyörivät alimmillaan kolmen ja neljän kuukauden tienoilla.