Tämä on nyt koronatilanne Suomessa: lähes 800 varmistettua tartuntaa, sairaalassa 73 ihmistä, teholla 17 – katso tiistain tiedot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tämä on nyt koronatilanne Suomessa: lähes 800 varmistettua tartuntaa, sairaalassa 73 ihmistä, teholla 17 – katso tiistain tiedot

Todennettujen koronavirustartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan Suomessa.

24.3. 13:12 | Päivitetty 24.3. 15:06

Suomessa on todettu tiistaihin 24.3. mennessä yhteensä 792 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta. Luku perustuu laboratoriovarmistettuihin lukuihin, jotka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on kerännyt manuaalisesti suoraan sairaanhoitopiireiltä.

Varmistettujen koronavirustartuntojen määrä on noussut nopeaan tahtiin Suomessa. Vielä maanantaina THL kertoi, että laboratoriovarmennettuja tapauksia on Suomessa 700. Vuorokaudessa uusia varmistettuja tartuntoja on todettu siis yli 90. Lisäksi luvuissa on huomioitava se, että kaikkia tartuntaepäilyjä ei testata, ja viruksen kantajien määrä on Suomessa näin ollen suurempi.

THL:n mukaan tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu tiistaihin mennessä 510 koronavirustapausta. Yli puolet tartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin alueella.

Rekisteriin ilmoitetuista tapauksista 61 % on miehiä ja 39 % naisia. Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista on ollut lieviä.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 73, joista 17 on tehohoidossa. Toistaiseksi Suomessa on todettu yksi koronavirus­tartunnan aiheuttama kuolema.

Sairaalahoidosta on jo toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä.

Suomessa on tutkittu tähän päivään mennessä lähes 12 000 näytteenottokriteerit täyttävää näytettä, kertoo THL. Näytteiden ilmoittamisessa ja kirjaamisessa on THL:n mukaan viiveitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?