Kolmoismurhaajana tunnettua Juha Valjakkalaa, nykyistä Nikita Bergenströmiä uhkaa jälleen vankeustuomio - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kolmoismurhaajana tunnettua Juha Valjakkalaa, nykyistä Nikita Bergenströmiä uhkaa jälleen vankeustuomio

Nikita Bergenström käräjillä toukokuussa 2012.

Julkaistu: 24.3. 12:53

Miestä syytetään yhdeksästä eri rikoksesta.

Ruotsin Åmselessa vuonna 1988 tekemästään kolmoismurhasta aikoinaan elinkautiseen tuomittua Nikita Bergenströmiä, 54, (alk. Juha Valjakkala, ent. Nikita Fouganthine) uhkaa jälleen uusi vankeustuomio.

Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä pari rikosasiaa, ja Bergenströmille vaaditaan vähintään puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta yhteensä yhdeksästä eri rikoksesta.

Bergenströmiä syytetään kahdesta näpistyksestä, varkaudesta ja varkauden yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, luvattomasta käytöstä, väärän henkilötiedon antamisesta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Rikokset tapahtuivat Helsingissä ja Porvoossa viime vuoden tammikuun ja joulukuun välisenä aikana. Bergenström myöntää kaikki syytekohdat.

Bergenström otti pakettiauton luvattomasti käyttöönsä ja ajoi sillä 2,62 promillen humalassa Porvoossa. Kun poliisit pysäyttivät Bergeströmin, hän antoi poliisille väärät henkilötiedot. Hänellä ei ollut tapahtumien aikaan voimassaolevaa ajokorttia.

Muutkin rikokset liittyvät pitkälti alkoholiin tai sen ympärille. Hän vei kahdella eri kerralla kaupasta kuusi lonkeroa, eikä maksanut niistä. Jälkimmäisellä kerralla Bergenström uhkasi järjestyksenvalvojia väkivallan käytöllä. Hänet jouduttiin raudoittamaan.

Bergenström murtautui myös helsinkiläisen panimon tiloihin ja vei sieltä alkoholia. Hän murtautui myös erääseen liikehuoneistoon, mutta ei löytänyt sieltä kuitenkaan mitään anastettavaa.

Asia käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa niin sanotusti kirjallisena menettelynä kertyneiden aineistojen pohjalta, eikä asiassa järjestetä suullista käsittelyä. Käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 9. huhtikuuta.

Bergenström pääsi elinkautisesta ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2009, mutta on sen jälkeen saanut useita tuomioita erilaisista lievemmistä rikoksista. Hän on ollut myös pakoreissulla vankilasta.