Jari Sillanpäälle sakkoja, syyte hyväksikäytöstä hylättiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpäälle sakkoja, syyte hyväksikäytöstä hylättiin

Käräjäoikeus hylkäsi laulajan syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta tuomitsi sakkoja kuvan levittämisestä.

Jari Sillanpää kuvattuna käräjäoikeudessa helmikuussa.­

23.3.2020 14:08 | Päivitetty 23.3.2020 14:34

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut laulaja Jari Sillanpään syytteestä, joka koski lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Sen sijaan Sillanpää tuomittiin 45 päiväsakkoon sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Sillanpään tuloilla sakkosumma kohoaa 15 480 euroon.

Hyväksikäyttösyyte perustui siihen, että Sillanpää olisi syyttäjän mukaan altistanut 12-vuotiaan lapsen näkemään aikuisten välistä sukupuolista kanssakäymistä. Sillanpää oli kutsunut elokuussa 2017 kotiinsa virolaisen mieshierojan, jonka kanssa hän harrasti seksiä ja käytti metamfetamiinia.

Hierojalla oli mukanaan 12-vuotias poika. Käräjäoikeus katsoi riidattomasti toteen näytetyksi, että poika näki Sillanpään ja hierojan välistä seksiä ja otti näistä myös useita valokuvia matkapuhelimella.

Sillanpää kuitenkin kiisti oikeudessa huomanneensa, että poika oli tullut samaan huoneeseen. Poika puolestaan oli oikeudessa sitä mieltä, että miesten oli täytynyt huomata hänen läsnäolonsa ja että hieroja oli pyytänyt hänet kuvaamaan. Hierojaa ei oikeudessa päästy kuulemaan, sillä hän on kuollut.

Käräjäoikeuden mukaan osa valokuvista on otettu siten, että Sillanpään pää on vastakkaisella puolella kuvan ottajasta ja kamerasta pois päin kääntyneestä. Osasta kuvista taas ei pysty havaitsemaan, missä Sillanpään kasvot ovat suhteessa kameraan.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa jää varteenotettava mahdollisuus, että Sillanpää ei tiennyt lapsen läsnäolosta eikä kuvaamisesta. Syyte on siksi hylättävä.

Toinen syyte koski kuvia ja videota, jotka oli otettu Sillanpään matkapuhelimella tietokoneen ruudulta syyskuussa 2017. Videolla aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa. Myös valokuvissa aikuinen kohdistaa seksuaalista toimintaa hyvin pieneen lapseen.

Kuvat oli poistettu kännykästä ennen kuin se takavarikoitiin Sillanpäältä toukokuussa 2018 huumetutkinnan yhteydessä. Kuvat saatiin kuitenkin palautettua.

Sillanpää kiisti ottaneensa kuvia, mutta käräjäoikeuden mukaan hänen syyllisyydestään ei jäänyt järkevää epäilyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?