Hoitohenkilökunta vetoaa suomalaisiin koskettavalla kuvalla: ”Pysy kotona meidän vuoksemme”

Hoitohenkilökunta pyytää sosiaalisessa mediassa, että suomalaiset välttäisivät turhaa liikkumista kodin ulkopuolella.

Hoitohenkilökunta pyytää suomalaisia pysymään kotona.

22.3.2020 20:09 | Päivitetty 22.3.2020 20:24

Suomen hoitohenkilökunnalla on suomalaisille selvä viesti: pysykää kotona.

Suomalaisiin vedotaan nyt sosiaalisessa mediassa, missä leviää hoitohenkilökunnan jakamia kuvia, joissa ihmisiä pyydetään välttämään tarpeetonta liikkumista kodin ulkopuolella.

Yksi näistä kuvista on otettu Meilahden sairaalassa. Helsingin Sanomien mukaan kuvassa esiintyy anestesia- ja leikkausosaston henkilökunta.

Kuvassa osastohenkilökunta pitelee lappuja, joista muodostuu suora pyyntö:

– Olemme töissä sinun vuoksesi, pysy kotona meidän vuoksemme, kiitos.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) jakoi myös Instagramissa kuvan, missä ylilääkäri Asko Järvinen pitelee lappua, jossa pyytää suomalaisia jäämään kotiin suojellakseen läheisiään ja hoitohenkilökuntaa.

  • Oletko sairastunut koronaan? Kerro meille tarinasi ja se, millaisia oireita olet kokenut? Ovatko ne olleet vakavia? Yhteydenotot käsitellään luottamuksella uutiset@iltasanomat tai WhatsApp 0406609019.

Viime päivinä Suomessa on käyty kiivasta keskustelua siitä, miksi kaikki suomalaiset eivät ota vakavasti hallituksen ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Pääministeri Sanna Marin sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että hallitus on varautunut rajoittamaan liikkumista Uudeltamaalta muualle Suomeen, jos koronatilanne pahenee.

Hallitus voi tarvittaessa myös ottaa käyttöön ulkonaliikkumiskiellon, mutta Marin toivoo, ettei siihen tarvitsisi mennä vaan ihmiset noudattaisivat nyt voimassa olevia rajoituksia.

Vastaava tilanne, missä ihmiset eivät noudattaneet hallituksen kehotuksista välttää sosiaalisia kontakteja, oli aiemmin myös Italiassa ja Espanjassa.

Nyt maissa on määrätty ulkonaliikkumiskielto, jotta nopeasti lisääntyvät tartunnat eivät kuormittaisi maan terveydenhuoltoa liikaa. Maissa on sallittua käydä ainoastaan ostoksilla kaupassa ja apteekissa tai lyhyellä lenkillä koiran kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?