Revontuli­yrittäjä tarttui kameraan, kun turismi­sesonki loppui kuin seinään – heti lumoava lopputulos - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Revontuli­yrittäjä tarttui kameraan, kun turismi­sesonki loppui kuin seinään – heti lumoava lopputulos

Northern Lights Villagen toimitusjohtaja Markku Inkilä.

Julkaistu: 21.3. 16:01

Northern Lights Villagen toimitusjohtaja Markku Inkilä kertoo, että koronaviruksen aiheuttamat tappiot liiketoiminnalle ovat merkittävät.

Koronavirus levisi maailmalla suomalaisen matkailuelinkeinon kannalta äärimmäisen ikävään aikaan. Tällä viikolla uutisoitiin muun muassa, että Lapin suuret laskettelukeskukset ajavat toimintansa alas.

Niin joutui tekemään myös Saariselällä ja Levillä revontuliturismia harjoittava Northern Lights Village, jonka kaikki asiakkaat ovat ulkomaalaisia. Koronaviruksen levitessä turistimäärät hiipuivat pikkuhiljaa

– Nyt on aika tyhjä olo. Viime viikon maanantaista alkaen ollaan ajettu toimintaa alas. Pari turistia odottaa vielä lentoa pois, mutta muuten on hiljaista, toimitusjohtaja Markku Inkilä kertoo.

Inkilän mukaan kausi päättyi pari viikkoa etuajassa. Hänen mukaansa huhtikuu on yleensä jo melko rauhallista aikaa. Tappiot ovat kuitenkin mittavat.

– Kyllähän koronan takia tuli hurjasti takkiin. En sano lukuja, mutta yli kuusinumeroisia ne on eikä ala ykkösellä, Inkilä huokaa.

Kuin seinään loppunut sesonki tarjosi revontuliyrittäjälle yllättäen ylimääräistä vapaa-aikaa, joten hän päätti palata juurilleen revontulia kuvaamaan. Viime vuosina kuvausharrastukselle ei ole juuri ollut aikaa.

– Tästä tämä kaikki alkoi aikoinaan, kun vaimo osti kameran. Aloin sitten kuvailemaan revontulia, innostuin siitä ja lähdin tekemään sitä työkseni, yli kymmenen vuotta revontulikuvausta harrastanut Inkilä kertoo.

– Nyt on toimarilla aikaa kuvata. Heti tuli komeat revontulet. Oli mukava käydä, Inkilä naurahtaa.

Kaikesta huolimatta Inkilä ei ole heittänyt kirvestään kaivoon, vaan luottoa tulevaan löytyy. Hänen mukaansa mennyt kausi oli kaikesta huolimatta vahva, eikä kysyntä Lappiin ole hiipunut mihinkään. Ensi kaudelle on Inkilän mukaan tullut jo paljon varauksia.

– Kova luotto, että vakuutusyhtiö olisi menossa mukana, kun niitä vakuutusmaksuja maksetaan. Valtiovalta tuntuu myös olevan ihan hyvin yrittäjien takana. Ei tässä mitään hätää pitäisi olla, Inkilä toteaa.