THL: Suomessa ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema

Kyseessä on hyvin iäkäs henkilö, joka asui Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö menehtyi menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin.­

21.3.2020 15:05

Suomessa on todettu ensimmäinen koronavirustartunnan aiheuttama kuolema, kertoo THL.

THL:n mukaan hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt 20.3.2020 koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen koronavirustartuntaan liittyvä kuolema.

Suomen ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolemantapaus on erittäin valitettava, mutta ei odottamaton, THL kertoo tiedotteessa. Vaikka suurimmalla osalla sairastuneista koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava ikäihmisille ja etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus.

Kuolemantapaukseen liittyen ei yksityisyyden suojaamiseksi anneta lisätietoja.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esittää surunvalittelut koronaviruksen aiheuttaman kuolemantapauksen johdosta.

– Olen saanut vahvistetun tiedon siitä, että koronavirus on vaatinut Suomessa ensimmäisen uhrinsa. Otan osaa menehtyneen omaisten ja läheisten suruun. Tämä on samalla osoitus siitä, että koronaepidemia on Suomessa siirtymässä seuraavaan, yhä vakavampaan vaiheeseen. Toivotan voimia menehtyneen läheisille, kirjoitetaan Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?