Tuhannet suomalaiset luukuttivat Sandstormia samaan aikaan ikkunoista ja parvekkeilta – myös Darude osallistui - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuhannet suomalaiset luukuttivat Sandstormia samaan aikaan ikkunoista ja parvekkeilta – myös Darude osallistui

Orvokki Hyytisen perustama Facebook-ryhmä keräsi tuhansia suomalaisia yhteisen asian äärelle perjantai-illalla.

20.3.2020 19:51

Helsinkiläinen Orvokki Hyytinen keksi tempauksen, jonka avulla elävöitti korona-rajoitusten hiljentämää Suomea, uutisoi Helsingin Sanomat.

Hyytinen perusti julkisen Facebook-tapahtuman, jossa hän kannusti ihmisiä luukuttamaan Daruden eli Ville Virtasen legendaarista Sandstorm-kappaletta perjantaina kello 17.00.

Ohjeet olivat yksinkertaiset.

– Kaikki suomalaiset omalle parvekkeelle tai ikkunaansa samaan aikaan koikkelehtimaan kansallislaulumme eli Daruden Sandstormin tahtiin, lukee Facebook-tapahtuman kuvauksessa.

– Koska ei monella parempaakaan tekemistä just nyt oo, Hyytinen toteaa ytimekkäästi.

Sosiaalisessa mediassa tempaukseen liittyviä viestejä ja videoita on jaettu tunnisteilla #parvekedarudet #nationaldarudemoment ja #kaikkijärjestyy.

Suomalaiset innostuivat tempauksesta sankoin joukoin ja Ilta-Sanomien vinkkipuhelimeen kilahteli kymmeniä videoita ympäri Suomea. Facebook-tapahtumaan osallistuneiksi ilmoittautui lähes 5 000 suomalaista.

  • Katso yllä olevalta videolta, kuinka Sandstorm kumisi ympäri Suomea.

Myös artisti itse osallistui tapahtumaan. Virtasen mielestä tempaus on iloinen asia. Hän kertoo HS:lle, että tärkeää on vaikean ajan yli auttava yhteisöllisyys.

– Toivottavasti jengi viiden aikaan bilettää ja kokee jonkinlaista yhteneväisyyden tunnetta, että kaikki tässä ollaan ja kaikki tästä selvitään, Virtanen sanoi HS:lle ennen tapahtuman alkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?