Helsinkiläiskoulu suosittelee oppilaita jäämään kotiin

Päätöksen oppilaan lähettämisestä kouluun tekee lapsen huoltaja.

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu arkistokuvassa vuodelta 2013.

13.3.2020 15:18 | Päivitetty 13.3.2020 15:48

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu SYK suosittelee, että maanantaista 16. maaliskuuta lähtien koulun perusopetuksen oppilaat jäisivät etäopetukseen kotiin.

Koulu kertoo verkkosivuillaan, että kyseessä ei ole vielä koulun sulkeminen, vaan huoltaja pystyy tekemään päätöksen siitä, lähettääkö lapsensa kouluun.

Lukiolaiset puolestaan jäävät kokonaan etäopetukseen.

SYK perustelee toimenpiteitä sillä, että sosiaalisia kontakteja vähentämällä epidemian leviämistä pystytään hidastamaan.

Myös koulun uimahalli on suljettu perjantaista eteenpäin.

Koulussa ei ole toistaiseksi ollut tartunnan saaneita, mutta viidellä henkilöllä on ollut tiedossa jonkinlaisia altistumisia. Näitä henkilöitä on pyydetty jäämään kotiin.

Torstaina Eiran aikuislukio kertoi, että lukion ja peruskoulun opetus toteutetaan etäyhteyksin perjantaista 13. maaliskuuta alkaen. Myös tässä tapauksessa kysymys on varotoimesta, sillä koulussa ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa eikä altistumista.

Sekä Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu että Eiran aikuislukio ovat yksityiskouluja. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kertoi perjantaina Ilta-Sanomille, ettei Helsingin kaupungilla ole annettu vielä ohjetta tai määräystä sulkea kouluja tai päiväkoteja.

Helsingin Sanomien mukaan Viikin normaalikoulussa lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat siirtyvät etäopetukseen, jotteivät abiturienttien ylioppilaskirjoitukset vaarantuisi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?