Tämä on Suomen koronavirus­tilanne nyt: THL:n mukaan 319 varmistettua tapausta

Uusia tartuntatapauksia on tullut maanantaina ilmi 47. Uusista tapauksista tiedotetaan taas keskiviikon aikana.

9.3.2020 23:00 | Päivitetty 17.3.2020 18:39

THL:n tiistaina kello 13.50 päivittämän tilanteen mukaan Suomessa on nyt todettu varmistettuja koronatapauksia yhteensä 319. Vuorokaudessa on tullut ilmi 47 uutta, varmistettua tapausta. Todelliset lukumäärät voivat tosin olla ilmoitettuja suurempia, sillä kaikkia epäilyjä ei enää testata.

THL:n tuoreimmat tiedot ovat täällä. Sairaanhoitopiiri­kohtaisissa tiedoissa on kuitenkin erilaisia lukuja THL:n ja sairaanhoitopiirien ilmoittamien tapausten välillä. Pohjois-Karjalan ja Heinäveden sote-palveluista vastaava Siun sote tiedottaa, että THL:n tiedoista poiketen Pohjois-Karjalassa on edelleen vain yksi varmennettu koronavirustartunta ja varmennettuja tapauksia on kirjattu virheellisesti Pohjois-Karjalan alueelle. Lisäksi Kymenlaakson sairaanhoitopiiri on jo aiemmin tiedottanut alueella varmistuneesta koronavirustartunnasta, joka varmistui lauantaina 14.3. THL:n tiedoissa Kymenlaaksoa ei ole erikseen mainittu.

Todellinen tartuntatapausten määrä voi olla korkeampi, sillä kaikkia epäilyjä ei enää testata. THL kertoo, että covid-19-näytteenottokriteerit ovat muuttuneet. Tartuntaa epäiltäessä näytteitä otetaan ensisijaisesti potilailta joilla on vakavia hengitystieinfektion oireita ja terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalta. Lieväoireisilta ja matkoilta palaavilta näytteitä otetaan edelleen lääkärin harkinnan mukaan. Oireettomia ei testata.

Artikkelia päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla 17.3. klo 16.35.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?