Ulkoministeriö IS:lle: Italiassa on noin 4 000 suomalaista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ulkoministeriö IS:lle: Italiassa on noin 4 000 suomalaista

Italia otti käyttöön erittäin laajat liikkumista rajoittavat karanteenitoimet. Ulkoministeriö on lähettänyt asiasta viestin vajaalle 900:lle Italiaan matkustusilmoituksen tehneelle.

8.3.2020 11:31

Italian hallitus vahvisti varhain sunnuntaiaamuna, että Italia aikoo ottaa käyttöön erittäin laajat liikkumista rajoittavat karanteenitoimet.

Italian viranomaiset ovat asettaneet liikkumisrajoituksia Lombardian, Modenan, Parman, Piacenzan, Reggio Emilian, Riminin, Pesaro-Urbinon, Venetsian, Padovan, Trevison, Astin, Alessandrian, Novaran, Verbano Cusio Ossolan ja Vercellin alueille.

IS kysyi Suomen ulkoministeriöstä, miten tämä vaikuttaa Italiassa oleviin suomalaisiin.

– Ulkoministeriö on lähettänyt asiasta viestin vajaalle 900:lle Italiaan matkustusilmoituksen tehneelle. Lisäksi Suomen Rooman-suurlähetystö on tiedottanut asiasta sosiaalisessa mediassa ja kehottaa seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita, ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Hanna Öunap kertoo Ilta-Sanomille.

Ulkoministeriö muistuttaa myös kaikkia tekemään matkustusilmoituksen osoitteessa matkustusilmoitus.fi.

– Ulkoministeriö arvioi, että Italiassa on noin 4000 suomalaista, mutta tarkkaa tietoa kyseisellä alueella olevien suomalaisten määrästä ei ole, hän sanoo.

Matkustustiedotteita päivitetään

Matkustustiedotetta päivitetään tilanteen ja rajoitusten varmistuttua viranomaistiedoin.

Ulkoministeriö ja Suomen edustustot seuraavat koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen yhdessä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n kanssa ja ovat jatkuvassa yhteydessä keskeisiin tahoihin tilannekuvan sekä tarpeellisten toimenpiteiden osalta.

Lentoreitteihin liittyvät kysymykset eivät kuulu ulkoministeriön toimivaltaan, vaan lentoyhtiöt päättävät itse lennoistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?