Vermon ravirata ja keppihevosharrastajat solmivat rauhan, kiista MM-kisoista sovittiin

Vermon toimitusjohtaja aikoo treenata esteitä keppihevosella.

Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä ja Suomen Keppihevosharrastajat ry:n hallituksesta Vilma Virtanen ja Alisa Aarniomäki tapasivat perjantaina Vermo Areenan kepparipuistossa.

6.3.2020 18:56

Vermon ravirata ja Suomen keppihevosharrastajien yhdistys ovat päässeet sopuun.

Eikä siinä kaikki: Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä aikoo harjoitella esteratsastusta keppihevosella.

– Aloimme keskustella prosessia auki ja tajusimme, että herranen aika, meidän olisi pitänyt kommunikoida vielä paremmin, Häyhä kertoo.

– Molemmat haluavat edistää lajia. Siitä se lähti. Olimme heti samalla aallonpituudella kun istuimme alas.

Alkuviikosta uutisoitiin keppariharrastajien pahoittaneen mielensä Vermon päätöksestä järjestää ensi kesänä Ponikuninkuusravien yhteydessä keppihevosten MM-kisat Vermossa.

Eniten keppariväki pillastui Vermon operaatiosta rekisteröidä itselleen tavaranmerkki Hobbyhorse World Championship. Keppariväki katsoo, ettei nuori Suomessa keksitty ja kehitetty laji ole vielä kypsä MM-tasolle.

Rekisteröintiä pidettiin kaappauksena. Keppariväki sai runsaasti tukea sosiaalisessa mediassa, ja Vermo runsaasti arvostelua.

Rauhanneuvottelut järjestettiin keskiviikkona Vermossa.

Vermo lupasi kunnioittaa periaatetta, että lajin SM-kisat kuten myös EM-kisat ja mahdolliset tulevaisuuden MM-kisat kuuluvat Suomen Keppihevosharrastajat ry:n reviiriin.

”Kyseessä oli suuri väärinkäsitys. Lahjoitamme tavaramerkin Suomen Keppihevosharrastajat ry:lle, jotta yhdistys voi tulevaisuudessa järjestää tittelin arvolle sopivat kilpailut”, Häyhä toteaa Vermon tiedotteessa.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Vermo Areenalla järjestettävät kilpailut ristittiin uudelleen Vermo World Cupiksi.

Tarkoitus on tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa.

Vermo Areena järjestää Suomen Keppihevosharrastajat ry:n ohjeistuksen mukaisesti toukokuun aikana karsintakilpailut virallisiin Keppihevosten SM-kisoihin, jotka järjestetään Seinäjoella 12.-14. kesäkuuta.

”Haluamme pahoitella tilanteesta aiheutunutta mielipahaa. Olemme täysillä mukana kehittämässä keppihevosurheilua ja tarjoamassa huippupuitteet pääkaupunkiseudulla”, tiedote jatkuu.

Mitä opittiin?

– Kommunikointi on tärkeintä. Opimme paljon. Pitää pystyä saamaan toistemme ajatukset selkeiksi, Häyhä sanoo.

Hän kertoo kokeilleensa itsekin ratsastaa keppihevosella.

– En voi sanoa, että harrastaisin, mutta testausmielessä. Se tuntui hyvältä, mutta en pääse esteitä kauhean korkealta. Lapset ja nuoret aikuiset pääsevät ketterämmin.

– Täytyy vähän treenata, lupaankin treenata.

Keppariharrastajia edusti Vermon kokouksessa muun muassa lajin ehkä näkyvin kasvo Alisa Aarniomäki.

– Juttelimme parin tunnin ajan, mitä keppariharrastus on ja mitä Vermo voi sille tarjota ja löysimme yhteistä maata, että Vermo luopuu tavaranmerkistä ja nimeää kisansa uusiksi.

– Kaikin puolin hyvä lopputulos, Aarniomäki sanoo.

Mitä opittiin?

–  Se tuli ymmärrettyä, että meillä on yhteisön tuomaa voimaa aika paljon. Ilman sosiaalisen median keskustelua emme olisi päässeet tähän pisteeseen.

Keppihevosharrastajat aikovat julkaista ohjeet hyvään somekäytökseen.

– Siellä on kuulemma ollut joidenkin yksittäisten harrastajien kohdalla ylilyöntejä, Aarniomäki selittää.

Tiedotteessaan Suomen Keppihevosharrastajat ry kiittää Vermo Areenaa ja Espoon kaupunkia ”upeasta kepparipuistosta ja muista niiden järjestämistä puitteista”.

”Vermo Areena ja SKKH ry jatkavat yhteistyötä harrastuksen kehittämisessä sekä laadukkaiden tapahtumien järjestämisessä harrastajien hyväksi”, julkilausumassa todetaan.

Artikkelia täydennetty SKKH:n tiedotteella klo 19.50.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?