Teneriffan koronakaranteenilaiset saattavat päästä Suomeen odotettua aiemmin: ”Eilen kuulimme huhuja” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Teneriffan koronakaranteenilaiset saattavat päästä Suomeen odotettua aiemmin: ”Eilen kuulimme huhuja”

Teneriffalla hotellissa koronakaranteenissa olevat Harriet ja Thomas Strandvik kirjoittavat kokemuksestaan Ilta-Sanomiin.

4.3.2020 23:32

Eilen alkoi levitä huhuja, että meidän suomalaisten olisi mahdollista päästä kotiin uskottua aikaisemmin. Alun perin meidän piti päästä lähtemään karanteeniajan päätyttyä eli, kun 14 päivää olisi kulunut eli ensi viikon tiistaina.

Keskiviikkona matkayhtiömme otti meihin yhteyttä ja kertoi meille, että he yrittävät saada meidät kotiin aikaisemmin.

Tämä vaatisi sitä, että meille tehtäisiin samat testit kuin briteille. Jos tulokset olisivat negatiiviset, pääsisimme kotiin, toivotaan onnea! Olemme onnellisia ja kiitollisia matkayhtiön ja lähetystön tekemästä työstä.

Ehkäpä englantilaiset valmistelivat myös meille mahdollisuutta päästä aiemmin kotiin. Pitäisikö meidän jäädä karanteenin myös kotona? Riittäisikö pelkkä negatiivinen testitulos? Ehkä saamme lisää tietoa, kun tapaamme täällä terveydenhuollon ryhmän.

Kuulimme myös huhuja uuden Britannian kansalaisen sairastumisesta, joka olisi saanut testissä positiivisen tuloksen juuri ennen lähtöä paluumatkalleen kotiin. Täällä hotellilla emme tiedä tästä asiasta vielä paljon, lähteenämme oli brittimedia. Ovatkohan muut hotellissa olijat yhä samassa huoneessa?

Näimme terveydenhuollon väen kulkevan käytävillä suojavaatteet yllään. Se näyttää vähän uhkaavalta.

Olen vaikuttunut henkilökunnasta, joka tekee töitä kasvonaamiot yllään, mutta jotka jaksavat silti olla iloisia ja miellyttäviä. Vain vastaanotossa töitä tekevät näyttävät stressaantuneilta. Joku olikin laittanut kyltin henkilökunnan kunniaksi. Monet meistä ovat kiitollisia heille.

Me suomalaiset lähdemme kotiin kukin tavallamme, sillä olemme tulleet tänne eri reittejä, testi ovat ensimmäinen askel kotiin lähtöön ja odotamme jo sitä.

Huhut kotiin pääsemisestä saavuttivat jo paikallisen median ja minua haastateltiin iltapäivälle ja pystyin selittämään, mikä on tilanteemme. Meitä on haastateltu myös paikalliseen lehteen.

Melkein joka päivä olen kuullut mustarastaan laulua. Lähetin lintuharrastuksesta kiinnostuneelle isälleni kuvan linnusta. Niiden kuullaan laulavan myös kotona Ahvenanmaalla. Se on pieni yhtäläisyys tällä olon ja kauniin kotisaaremme kanssa.

Teksti on käännetty pariskunnan äidinkielestä ruotsista IS:n toimituksessa.

Terveydenhuollon väki on kulkenut käytävillä suojavaatteet yllään.

Mustarastas on laulanut lähipuissa melkein joka päivä. Sen laulua kuulee myös kotona Ahvenanmaalla.

Joku olikin laittanut kyltin hotellin henkilökunnan kunniaksi. Moni on heille kiitollisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?