Yritysjohtaja: Tranberg väitti huumekonttoria siivousvarastoksi, tällaisia kuvia kilahti puhelimeen – ”Siellä on vain laatikoissa olevia siivousaineita” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yritysjohtaja: Tranberg väitti huume­konttoria siivous­varastoksi, tällaisia kuvia kilahti puhelimeen – ”Siellä on vain laatikoissa olevia siivousaineita”

Yritysjohtaja Janne Järvinen kertoi poliisille tunteneensa entisen Cannonball-pomo Janne Tranbergin parikymmentä vuotta.

28.2.2020 21:54

Kahdesta törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen syytetty yritysjohtaja Janne Järvinen kertoi poliisin kuulusteluissa, että entinen Cannonball-pomo Janne ”Nacci” Tranberg käytti hyväkseen heidän tuttavuuttaan.

Syyte avunannosta liittyy siihen, että Järvinen antoi vastikkeetta ja kirjanpidon ulkopuolelta yhtiönsä LM Tietopalvelut Oy:n omistaman varastotilan käyttöön Tranbergille ja toiselle Katiska-huumevyyhtiin liittyvälle miehelle.

Janne ”Nacci” Tranbergin epäillään olleen toinen huumeorganisaation johtajista.

Syytteiden mukaan Espoossa Kirvuntiellä sijaitsevaa varastokoppia on käytetty huumausaineiden pakkaamiseen, pussittamiseen ja asiakkaille lähettämiseen.

Paikkaetsinnässä marraskuussa 2019 poliisi löysi varastosta tyhjiä Oxicodone-lääkepakkauksia, digitaalivaa’an, kumihanskoja, tuorekelmua, kosteuspyyhkeitä ja tuhansia kirjekuoria.

Syyttäjän mukaan varastossa on ollut ainakin yli 200 000 alpratsolaamia sisältänyttä Ksalol-tablettia ja 1 400 Oxicodone Sandoz 80 mg -tablettia. Molemmat lääkkeet luokitellaan huumausaineiksi ilman reseptiä.

Järvinen on kiistänyt kaikki syytteet. Hän on korostanut asianajajansa välityksellä, että syyte koskee häntä yksityishenkilönä eikä liity hänen omistamiinsa yrityksiin tai yritysten työntekijöihin.

Poliisin kuulustelussa Järvinen kertoi tunteneensa Tranbergin parikymmentä vuotta ja että he ovat viestitelleet keskenään Telegram-viestisovelluksella silloinkin, kun Tranberg oli poliisia paossa Espanjassa.

Esimerkiksi elokuussa 2019 Tranberg viestitti Järviselle tarvitsevansa 200 000 euroa säästöön.

– Tarvit enemmän. Laita tavotteet korkeemmalle, viestitti Järvinen takaisin.

Kun Tranberg kertoi sen olevan neljän kuukauden säästötavoite, Järvinen vaikutti tyytyväiseltä.

– Sitten hyväksyn sen (---) On isossa ympyrässä munkin etu että ystävät asettaa tavoitteita korkeelle ja pärjää, viestitti Järvinen Tranbergille.

Poliisi oli luonnollisesti kiinnostunut mihin viestittely rahoista liittyi. Kuulusteluissa Järvinen kuittasi viestit ”henkisenä sparrauksena”.

Varaston Järvinen vuokrasi Tranbergille ja toiselle henkilölle loppuvuodesta 2018.

Järvinen kertoi poliisille ymmärtäneensä, että Tranberg tarvitsi tilaa siivousvarastoksi.

– Tranberg kysyi varastoa siivousyrittäjän puolesta, sanoi Järvinen kuulustelussa.

Syyttäjän mukaan Järvinen oli kuitenkin tietoinen varaston luonteesta huumekonttorina, ja tästä ovat näyttönä muun muassa Tranbergin Järviselle lähettämät viestit.

Viestien perusteella Tranberg valvoi varastoa Espanjasta tilaan asennetun valvontakameran kautta. Hän lähetti valvontakamerakuvia myös Järvisen puhelimeen.

Janne Järvisen puhelimesta jäljennettyjä valvontakamerankuvia Kirvuntien varastosta.

Valvontakameran kuvissa näkyi pahvilaatikkopinoja ja jätesäkkejä.

Järvinen sanoi poliisin kuulustelussa, ettei edes tiennyt, että tilaan oli asennettu valvontakamera. Hän kuitenkin sai kuvat Tranbergilta tiedusteltuaan, mikä oli siivousfirman tilanne varaston suhteen.

– Hän sanoi, että tietääkseen siellä on vain laatikoissa olevia siivousaineita.

Syytteet törkeästä rahanpesusta liittyvät siihen, että Järvinen kävi Tranbergin puolesta lunastamassa panttilainaamosta arvokelloja, koruja ja kultaesineitä 80 000 euron edestä.

Järvinen maksoi runsaan 20 000 euron lunastusmaksun omalla pankkikortillaan.

Janne Järvinen kävi lunastamassa Janne Tranbergin puolesta muun muassa tämän kellon. Asiantuntijan mukaan kyseessä on aito Hublot Big Bang. Kellon kuoressa on 238 timanttia ja kehyksessä noin 114 timanttia. Kellon hinta uutena olisi noin 31 000 euroa, mutta käytettynä kyseisessä kunnossa noin 11 000 euroa.

Lunastettuihin koruihin kuului myös 1 %er -merkinnällä oleva valkokultainen riipus. Asiantuntija arvioi riipuksen hinnaksi 11 750 euroa.

Järvinen on myöntänyt tämän, mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen, sillä hän ei tiennyt omaisuuden olleen rikoksella hankittua.

– En voinut käsittää, että voisin syyllistyä törkeään rahanpesuun lunastamalla omalla luottokortillani kaverini kellot ja korut panttilainaamosta, sanoi Järvinen poliisille.

– Olen pitänyt Tranbergia ystävänäni ja koen tässä tapauksessa tuttavuutemme tulleen vahvasti hyväksikäytetyksi, en ole elämässäni ikinä käyttänyt tai ollut tekemisissä huumausaineiden kanssa. Minulla ei ole mitään intressejä huumausainerikollisuuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?