Vihatilin somessa perustanut Vasemmistoliiton pomo eroaa tehtävistään

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger irtisanoutuu tehtävistään.

Misha Dellingerin perustamalla Crusty Old Sea Dog -nimisellä nimettömällä Twitter-tilillä on suollettu pari vuotta takaperin väkivaltaa puoltavaa tekstiä.

28.2.2020 11:52

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger on eronnut tehtävästään.

– Viime päivinä noussut kohu on syönyt luottamuksen, jota ilman ei ole mahdollista tehdä toiminnanjohtajan työtä. Siksi en voi tehdä muuta kuin kantaa vastuun tilanteesta ja irtisanoutua tehtävästäni. Kiitän kanssani työskennelleitä kuluneista vuosista ja pyydän anteeksi tuottamaani pettymystä, Dellinger kertoo tiedotteessa.

Dellingerin perustamalla Crusty Old Sea Dog -nimisellä nimettömällä Twitter-tilillä on suollettu pari vuotta takaperin väkivaltaa puoltavaa tekstiä.

Esimerkiksi lokakuussa 2016 tilillä julkaistiin päivitys, jonka mukaan ilmastonmuutoksen kieltäjät tulisi ampua. Saman vuoden marraskuussa julkaistiin seuraavaa: ”Minulla on oikeus tappaa itsepuolustuksen nimissä. Fasistien tappamisessa on kyse itsepuolustuksesta.”

Kesäkuussa 2017 tilillä julkaistiin suomenkielinen päivitys: ”Halla-aho on kyllä ihan selvä fasisti, ei kai siitä ole kuin joissain marginaaliporukoissa epäselvyyttä.”

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon lisäksi kirjoituksissa mainitaan nimellä myös muun muassa europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps), Sammon hallituksen puheenjohtajaa Björn Wahlroos ja kirjailija Jari Ehnrooth.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?