Matkustusilmoitukset Italiaan kolminkertaistuneet – ministeriö harkitsee tilannepäivitystä Japanin ja Iranin osalta

Lentokentillä on varauduttu koronaviruksen aiheuttamiin riskeihin, Finavia kertoo.

Finavian lentokentillä ei tehdä matkustajien terveydentilan tarkastamisen kaltaisia erityistoimenpiteitä, kertoo viestintäkoordinaattori Elina Suominen.

27.2.2020 20:52

Koronaviruksen aiheuttamiin riskeihin on varauduttu, mutta välittömille uusille toimille ei ole tällä hetkellä tarvetta. Näin voi summata lentoyhtiö Finnairin, lentokenttiä hallinnoivan Finavian ja ulkoministeriön kannat.

Ulkoministeriön sisältö- ja viestintäasiantuntija Petra Sarias kertoo, että Iranin ja Japanin osalta käydään keskusteluja siitä, tarvitsisiko matkustustiedotteita päivittää koronaviruksen vuoksi. Niitä on jo päivitetty Italian, Etelä-Korean ja Kiinan osalta. Koronavirustilannetta tarkkaillaan myös Suomen edustustoissa muissa maissa.

– Nämä katsotaan tapaus- ja maakohtaisesti, Sarias kertoo.

Ulkoministeriöön tehtyjen matkustusilmoitusten määrä on kasvanut Italian osalta kolminkertaiseksi helmikuun aikana.

– Varmasti on myös paljon ihmisiä, jotka eivät tee ilmoitusta, joten ne eivät anna kokonaislukumäärää maassa olevista, Sarias sanoo.

Siivoamista tehostettu lentokentillä

Finavian lentokentillä ei tehdä matkustajien terveydentilan tarkastamisen kaltaisia erityistoimenpiteitä, kertoo viestintäkoordinaattori Elina Suominen. Tällaisiin toimenpiteisiin Finavialla ei ole yksin valtuuksia ryhtyä.

Jo helmikuun alkupuolella lentokentillä tehostettiin kuitenkin terminaalitilojen siivoamista ja tihennettiin siivousväliä.

– Tämä siivous on kohdistettu matkustajapolun varrella niihin pisteisiin, mihin matkustaja monesti koskee käsillään, kuten monitoreihin ja tiskeihin, Suominen kertoo.

Jos koronavirusepäily käy ilmi, lentokentillä on myös valmius järjestää kohdennettu siivous matkustajan käyttämälle reitille.

Finnair taas tiedotti keskiviikkona, että kuun vaihteen tienoille ostettujen Milanon-lentojen ajankohtia voi siirtää myöhemmäksi maaliskuulle. Näillä näkymin muita muutoksia ei ole tulossa, viestinnän asiantuntija Mari Kanerva kertoo.

– Totta kai seuraamme tilannetta todella tiiviisti, esimerkiksi ulkoministeriön matkustussuosituksia ja muitakin viranomaisten ohjeistuksia, hän sanoo.

Finnair on jo aiemmin perunut lentonsa Manner-Kiinaan ja vähentänyt vuorojaan Hongkongiin maaliskuun 28. päivään asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?