Lasten tulileikeistä tuli lähes kokonaan koulun tuhonnut liekkihelvetti Mikkelissä – jopa 3 miljoonan euron vahingot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lasten tulileikeistä tuli lähes kokonaan koulun tuhonnut liekkihelvetti Mikkelissä – jopa 3 miljoonan euron vahingot

Koulun tulipalo herätti huomiota kesäkuussa Mikkelissä.

Julkaistu: 27.2. 13:50

Mikkelin kaupungin arvion mukaan vahingot ovat alustavasti noin kolme miljoonaa euroa.

Mikkelissä kesäkuussa palaneen Tuppuralan koulun syttymisen syy on selvinnyt. Valtava tulipalo herätti huomiota Mikkelissä. Jotkut paikalla olleista ihmisistä harmittelivat sitä, että vahinkoja kärsi yksi kaupungin sisäilmaltaan kunnossa olleista kouluista. Koulussa oli kaksi rakennusta eli koulurakennus ja liikuntahalli.

Lapset olivat kiivenneet koulun katolle ja jättäneet sen kytemään.

Itä-Suomen poliisi kertoo, että se on saanut valmiiksi törkeänä tuhotyönä tutkitun esitutkinnan, joka koskee Mikkelissä 19.6.2019 palanutta Tuppuralan koulua.

IS kysyi Itä-Suomen poliisilta, miten kaikki oikein tapahtui.

– Esitutkinnassa ja palon teknisessä tutkinnassa selvisi, että koulun pahoin tuhonnut tulipalo on lähtenyt liikkeelle kolmen alle 15- vuotiaan pojan leikeistä koulun katolla. Pojat ovat leikkineet suihkutettavalla aineella ja sytyttimellä siten, että heidän katolle laittamansa paperin palat ovat syttyneet tuleen, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Häkkinen kertoo Ilta-Sanomille.

Ulkopuolinen yritti huutamalla estää poikien teon

Ulkopuolisen huomautettua poikia asiasta huutamalla, pojat sammuttivat paperit ja kiipesivät alas katolta. Tämän jälkeen pojat lähtivät pois paikalta ja he huomasivat vasta myöhemmin, että koulu syttyikin tuleen. Poikien tarkoituksena ei ole ollut polttaa koulua, vaan ainoastaan leikkiä tulella.

Häkkien kertoo, että koska kysymyksessä ovat tapahtuma-aikaan alle 15-vuotiaat lapset, niin asiassa on suoritettu esitutkintalaissa tarkoitettu rikollisen teon tutkinta, jota ei tulla saattamaan syyttäjälle syyteharkintaan.

Koulun tuhojen käsittely jatkuu silti.

– Vaikka asia ei etene syyteharkintaan, niin vahingonkorvausvastuu asiassa on edelleen kolmella palon sytyttäneellä lapsella. Mikkelin kaupungin arvion mukaan vahingot ovat alustavasti noin kolme miljoonaa euroa, Häkkinen sanoo.

Tuppuralan koulu oli toinen palanut koulu Mikkelissä kahden vuoden sisään.