Seksuaali­rikosoikeudenkäynti Nikke Ankaraa vastaan alkaa – näin räppäri kommentoi syytettä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Seksuaali­rikosoikeudenkäynti Nikke Ankaraa vastaan alkaa – näin räppäri kommentoi syytettä

Nikke Ankara saapui Helsingin käräjäoikeuteen.

Julkaistu: 27.2. 13:03

Räppäri Nikke Ankara vastaa seksuaalirikossyytteeseen Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Räppäri saapui käräjäoikeuteen hieman ennen yhtä iltapäivällä.

Ankara oli niukkasanainen. Hän ei voinut kommentoida syytteen sisältöä, koska se on määrätty salaiseksi.

– Hämmentynyt, Ankara kertoi toimittajille, kun häneltä kysyttiin fiilistä tämänpäiväiseen oikeudenkäyntiin.

– Käydään tämä läpi ja toivottavasti oikeus voittaa, Ankara kertoi.

Nikke Ankaraa, oikealta nimeltään Niiles Ilmari Hiirolaa syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, joka olisi tapahtunut Helsingissä 30.7.2017.

Oikeudenkäynnin istunto määrättiin oikeuden päätöksellä salaiseksi. Nikke Ankara käyttäytyi käräjäoikeuden julkisen osion aikana rauhallisesti. Epäillyn rikoksen uhri istui käräjäoikeuteen asetetun sermin takana. Oikeus määräsi hänen henkilöllisyytensä salaiseksi.

Epäillyn uhrin oikeusavustaja pyysi myös, että asiassa kuultavien todistajien nimet määrättäisiin salaisiksi. Oikeusavustajan mukaan nimien julkitulo saattaisi paljastaa asianomistajan nimen, koska kyseessä oli suhteellisen tiivis ja pieni kaveriporukka. Oikeus päättää myöhemmin, salataanko myös todistajien nimet.

Käräjäoikeuden tuomari ilmoitti, että asiassa ei anneta tuomiota ainakaan tänään, vaan se annetaan myöhemmin kansliaratkaisuna.

28-vuotias räppäri on kiistänyt rikoksen.

– Minua syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuonna 2017. Kiistän syyllistyneeni tällaiseen. Todella toivon ja uskon että oikeus tapahtuu, mies on aiemmin kirjoittanut Facebookissa.

Rikosnimikkeenä pakottaminen seksuaaliseen tekoon ei juuri kerro epäillystä teosta, sillä rikosnimikkeeseen uppoavien tekojen kirjo on laaja. Se voi tarkoittaa esimerkiksi kourimista tai väkisin suutelua. Rikosnimikkeen ulkopuolelle jää kuitenkin sukupuoliyhteys.

Räppäri tuli suurelle yleisölle tutuksi keväällä 2017 nähdyltä Vain elämää -kaudelta, ja samaisen tv-esiintymisen myötä miehen tulot yli viisinkertaistuivat.

– Se oli hyvä vuosi, Nikke totesi IS:lle vuonna 2018.

– Keikkaliksat nousivat ja keikkoja oli paljon. Kyllä sen rahan eteen on painettua duuniakin, hän jatkoi.