Jari Sillanpään asianajaja: Syytteessä kyse Sillanpään harrastamasta intiimistä kanssa­käymisestä hierojan kanssa – alaikäinen näki aktin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpään asianajaja: Syytteessä kyse Sillanpään harrastamasta intiimistä kanssa­käymisestä hierojan kanssa – alaikäinen näki aktin

Julkaistu: 26.2. 13:24

Jari Sillanpää vastaa syytteisiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Helsingin käräjäoikeudessa.

Jari Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo käräjäoikeuden lounastauolla, mistä Sillanpäätä koskevissa rikossyytteissä on kyse. Leppiniemen mukaan syytteet saivat alkunsa tapauksesta, jossa Sillanpää kutsui kotiinsa hierojan.

Hierojan mukana tuli Leppiniemen väitteen mukaan yllättäen alaikäinen henkilö. Hieronta johti intiimiin kanssakäymiseen Sillanpään ja täysi-ikäisen hierojan välillä.

Leppiniemen mukaan alaikäinen henkilö on nähnyt intiimin kanssakäymisen, ja ottanut siitä kuvan. Leppiniemen mukaan tämä on asiassa riidatonta, sillä alaikäinen henkilö oli aktista ottanut kuvan.

– Hän on ollut hieman vaille 13 vuotta, Leppiniemi sanoo.

Leppiniemen mukaan nyt käynnissä olevan oikeusjutun keskeinen kysymys on se, onko intiimin kanssakäymisen päätyminen alaikäisen silmille ollut tahallista vai tahatonta.

– Siitä olemme kaikki salissa yksimielisiä, että jos se on ollut vahinko, niin se ei ole rangaistavaa. Syyttäjän mukaan Sillanpää olisi pyytänyt tätä nuorta kuvaamaan, mutta riidatonta on, ettei heillä ole edes yhteistä kieltä, Leppiniemi sanoo.

Sillanpää kertoo empineensä tilannetta huomattuaan, että mukana oli myös alaikäinen henkilö.

– Myöhemmin selvisi, että poliisi epäilee hierojaa lapsiin kohdistuneista lainvastaisista teoista, mutta hän on menehtynyt ja niitä asioita ei pystytä enää käsittelemään, Leppiniemi lisää.

Sillanpäätä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Jälkimmäinen syyte liittyy Leppiniemen mukaan siihen, että Sillanpää olisi ottanut kännykällään kuvia ja videoita. Kun puhelin on takavarikoitu, siinä ei ole ollut materiaalia, Leppiniemi sanoo.

Tutkinnassa on pystytty palauttamaan poistettua materiaalia ja ilmenee, että yhtenä päivänä kännykkään on ladattu kuvat toiselta koneelta ja sitten poistettu, Leppiniemi sanoo.

Sillanpään asianajaja Leppiniemi korostaa, että hyväksikäyttösyytteen sisällössä ei ole kyse mistään fyysisestä, lapseen kohdistuneesta koskettelusta.