Yhdellä todettu keuhkotuberkuloosi Vantaalla Peltolan koulussa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yhdellä todettu keuhkotuberkuloosi Vantaalla Peltolan koulussa

Vantaan kaupungin mukaan asia koskee osaa Peltolan koulun seitsemäsluokkalaisista.

Julkaistu: 26.2. 9:44

Koulussa ei ole Vantaan kaupungin mukaan enää tartunnanvaaraa.

Peltolan koulussa Vantaan Tikkurilassa on yhdellä henkilöllä todettu keuhkotuberkuloosi. Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö sai asiasta tiedon hiihtoloman aikana.

– Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö on kartoittanut altistuneet henkilöt yhteistyössä koulun kanssa, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Altistuneet ohjataan tutkimuksiin mahdollisen tuberkuloositartunnan selvittämiseksi. Asia koskee osaa 7. luokkalaisista. Koulussa ei ole enää tartunnanvaaraa.

Koulutyö jatkuu koulussa normaalisti

Kaupunki painottaa tiedotteessaan, että tuberkuloosi ei tartu helposti.

– Altistuminen edellyttää pitkää oleskelua sisätilassa sairastuneen kanssa silloin, kun hän on tartuttava. Satunnainen oleskelu ei muodosta merkittävää tartuntariskiä, Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö kertoo.

Kaupunki painottaa tiedotteessaan, että tuberkuloosi ei tartu helposti.

Tuberkuloosi vaatii aina vähintään kuuden kuukauden lääkehoidon

Terveyskirjasto Duodecim kertoo, että tuberkuloosi on infektiotauti, joka yleisimmin ilmenee keuhkoissa. Tuberkuloosi tarttuu ilmassa olevien pienten pisaroiden välityksellä. Se on maailmanlaajuisesti yksi kansanterveydellisesti ja kansantaloudellisesti merkittävimmistä sairauksista.

Tuberkuloosi on yleisvaarallinen tartuntatauti. Taudin aiheuttaa yksi mykobakteereista, Mycobacterium tuberculosis. Suomen tuberkuloositapauksista kolme neljäsosaa on keuhkotuberkuloosia. Tuberkuloosi vaatii aina vähintään kuuden kuukauden lääkehoidon.