Silmäliimaaja ”aiheuttaa hallitsemattomia painajaisia” Järvenpään kaupunginkirjastossa – suosii tiettyä genreä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Silmäliimaaja ”aiheuttaa hallitsemattomia painajaisia” Järvenpään kaupungin­kirjastossa – suosii tiettyä genreä

Irtosilmiä kirjoihin liimaava henkilö on suosinut etenkin rakkausromaaneja.

Silmätarrojen liimaaja piinaa Järvenpään kirjaston kirjoja.

25.2.2020 20:45

Järvenpään kaupunginkirjaston työntekijät ovat kokeneet "painajaismaisen" yllätyksen käsiteltyään kirjastoon palautettuja kirjoja.

Kirjojen kannet olivat saaneet koristeeksi ylimääräisiä silmiä tuntemattoman silmäliimaajan toimesta.

Kirjasto huomautti asiasta viime perjantaina Facebookissa.

– Rakkaat asiakkaamme! Haluaisimme muistuttaa että ette liimaisi irtosilmiä kirjojen kansiin. Sen lisäksi että ne voivat vahingoittaa kirjan kansia, ne voivat myös aiheuttaa hallitsemattomia painajaisia meille työntekijöille. Kiitos.

Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen suhtautuu asiaan positiivisesti ja huvittuneena.

– Nämähän ovat ratkiriemukkaita arjen piristyksiä. Onpa saatu aikaan ihanan hyytäviä tuijotuksia kansikuvakasvoille. Kyllä tässä ihan harmittomasta ajanvietteestä on kysymys. En allekirjoita sellaisia otsikoita, että tämä olisi vandalismia tai kirjastoa piinaavaa, Järveläinen nauraa.

– Some-tiimimme liipaisinsormi on myös herkässä, kun jotakin hauskaa nousee esiin. Jaettu ilo on moninkertainen ilo, hän lisää.

Järveläisen mukaan kirjoja suojaavat muovikannet ja liimatut tarrat ovat olleet pieniä sekä hyvin irtoavia, joten vahinkoa ei ole tapahtunut.

– Eri asia on tietenkin se, jos joku oikeasti turmelee aineistoa. Silloin suhtautuminen on erilaista.

Irtosilmiä on ilmestynyt Järveläisen mukaan muutamaan, alle kymmeneen kirjaan.

– Tekijä on selvästi suosinut romantiikka-genren kirjoja. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä, Järveläinen toteaa huvittuneena.

Romantiikannälkäinen silmäliimaaja on valinnut ainakin Philippa Carrin, Juliette Benzonin ja Catherine Cooksonin teoksia.

Tuunaajaa Järvenpään kirjastossa ei ole lähdetty selvittämään. Järveläinen uskoo, että silmienliimailu loppuu ennemmin tai myöhemmin.

– Eiköhän se vitsi vanhene jossain vaiheessa, kirjastopalveluiden päällikkö sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?