IS SEURAA

Koronavirus leviää vauhdilla, tartuntoja todettu uusissa valtioissa, Suomessa kolme uutta sairastumista

IS seuraa koronavirus­epidemian kehittymistä hetki hetkeltä. Tämän artikkelin seuranta on päättynyt.

25.2.2020 10:32 | Päivitetty 6.3.2020 16:59

Ilta-Sanomien koronavirusepidemian seuranta jatkuu toisessa artikkelissa. Tässä artikkelissa kiinni oleva seuranta päättyy.

Uusi seuranta löytyy tästä artikkelista.

Tiistaiaamusta perjantaiaamuun mennessä koronavirustapausten määrä on kasvanut huomattavasti Euroopassa. Esimerkiksi Saksassa oli tiistaina todettu 165 tartuntatapausta, mutta perjantaiaamuun mennessä tapausten määrä oli kasvanut jo 545:een. Tiedot perustuvat yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston tutkijoiden tietoihin.

Italiassa koronatartuntojen määrä on kasvanut hieman yli 2 000 tapauksesta 3 800 tapaukseen. Italiassa myös kuolonuhrien määrä on noussut alkuviikosta lähes sadalla. Hollannissa tartuntatapausten määrä on myös noussut nopeasti viime päivinä.

Jo eilen uutisoitiin, että Ranska on ilmoittanut kahdesta uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta. Maan terveysministeriön mukaan Ranskassa kuusi ihmistä on nyt kuollut koronavirukseen. Ranskassa uusia tapauksia on ilmennyt yli 90, ja tartuntojen kokonaismäärä on nyt noin 400.

Lisäksi esimerkiksi Britanniassa ja Sveitsissä raportoitiin torstaina ensimmäiset koronaviruksen aiheuttamat kuolemat. Britanniassa tartuntojen määrä on kasvanut tiistain 40 tapauksesta yli sataan tapaukseen.

Iranissa tartuntamäärä on yli kaksinkertaistunut neljän päivän aikana. Tuoreimpien tietojen mukaan Iranissa olisi tartuntoja jo yli 3 500.

Yhdysvalloissa on todettu ainakin 180 koronavirustartuntaa, ja virukseen on kuollut 12 ihmistä.

Suomessa on todettu tähän mennessä yhteensä 15 tartuntaa.

HUSin kymmenes koronavirustartunta (COVID-19) on todettu työikäisellä mieshenkilöllä ja hänen tartuntansa on peräisin Pohjois-Italiasta, HUS tiedotti perjantaina.

Henkilö on hyväkuntoinen ja hän kotiutui näytteenoton jälkeen. Hänet on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona. Altistuneet ovat tiedossa ja heihin on oltu yhteydessä. Lue lisää täältä.

Lisäksi uusia tartuntoja on todettu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella.

  • Oletko sairastunut koronavirukseen tai onko läheisesi sairastunut siihen? Oletko joutunut koronaviruskaranteeniin? Ota yhteyttä Ilta-Sanomiin WhatsAppilla 040 660 9019 tai sähköpostilla uutiset@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?