Norwegianin lento Helsingistä Teneriffalle joutui kääntymään Espanjasta takaisin Suomeen – matkustajat istuivat koneessa lähes 8 tuntia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Norwegianin lento Helsingistä Teneriffalle joutui kääntymään Espanjasta takaisin Suomeen – matkustajat istuivat koneessa lähes 8 tuntia

Julkaistu: 23.2. 2:41

Kanariansaarten lentoliikenteen sekoittanut hiekkamyrsky pakotti Norwegianin koneen palaamaan takaisin Helsinkiin.

Afrikasta noussut calima-hiekkamyrsky sulki Gran Canarian ja Teneriffan lentokenttiä lauantaina.

Muun muassa Espanjan yleisradioyhtiö RTVE kertoi, että kaksi lentokenttää Teneriffalla ja yksi Gran Canarialla oli pitkään suljettuna. Lauantain mittaan yli parisataa lentoa joko viivästyi, peruuntui tai reititettiin uudelleen.

Kanarialle jumiin ovat jääneet tuhannet matkustajat.

Helsingistä lauantaina kello 17 lähtenyt Norwegianin oli Flightradar24:n mukaan ehtinyt jo Pyreneiden vuoriston ylle Espanjan ilmatilaan, kun se joutui kääntymään takaisin Helsinkiin.

Lento laskeutui takaisin Helsinkiin hieman puolenyön jälkeen.

Matkustajat istuivat lopulta koneessa lähes kahdeksan tuntia mutta pääsivät vain käymään kiertoajelulla Euroopan yllä.

– Ihmiset alkoivat lukea netistä, että siellä on ilmeisesti jotakin hiekkamyrskyä. Noin puolisen tuntia sen jälkeen kapteeni kuulutti, että käännymme takaisin Helsinkiin, koneessa ollut Katja kertoo.

– Olisimme kuulemma menneet Lanzarotelle, mutta siellä oli hotellit täynnä.

Hiekkamyrsky värjäsi Kanarian lauantaina. Tältä näytti Las Palmasin lentokentällä Gran Canarialla.

Katjan mukaan koneessa vallitsi pettymyksestä huolimatta rauhallinen tunnelma.

Helsinki–Vantaan-lentokentältä puolenyön jälkeen tavoitettu matkustaja kertoi, ettei tietoa uusista matkasuunnitelmista vielä ollut.

– Koneessa kuulutettiin, että ne, keillä on yli 50 kilometriä kotiin, pääsevät hotelliin. Muuta tietoa ei tällä hetkellä ole.

Norwegianin mediapäivystyksestä kerrottiin puolenyön aikoihin, että yhtiö yrittää kuumeisesti löytää ratkaisun tilanteeseen, ja palaamaan joutuneita matkustajia informoidaan mahdollisimman nopeasti tilanteesta.