Potilas putosi sairaalan ikkunasta Kokkolassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Potilas putosi sairaalan ikkunasta Kokkolassa

Julkaistu: 21.2. 9:03, Päivitetty 21.2. 10:06

Pudotusta oli muutama metri.

Ihminen putosi keskussairaalan ikkunasta Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla tänään aamuyöllä, kerrotaan pelastuslaitokselta STT:lle.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite vahvistaa tapauksen tiedotteessa. Soiten mukaan potilas putosi tuuletusikkunasta toisen rakennuksen välikatolle. Pudotusta oli muutama metri. Hänet pelastettiin välikatolta nostolavalla.

Potilasta hoidetaan keskussairaalassa ja tilanteen tapahtumia selvitetään, kuntayhtymä kertoo.

Soiten turvallisuuspäällikkö Pasi Paasila kertoo, että potilas putosi toisen kerroksen ikkunasta yhden kerrosvälin alaspäin välitasanteelle. Putoamiseen ei tämänhetkisen tiedon mukaan liity muita ihmisiä.

Sairaalan henkilökunta havaitsi putoamisen normaalin kierron yhteydessä. Paasilan mukaan putoamisesta ei ehtinyt kulua pitkään, kunnes asia havaittiin.

– Me teemme sisäistä selvittelyä sen eteen, että vastaavaa ei pääsisi tapahtumaan, Paasila sanoo STT:lle.

Hän kertoo, että muun muassa tuuletusikkunoiden lukitsemiset selvitetään. Tavallisesti ikkunoiden pitäisi olla lukittuina. Toistaiseksi ei ole varmistettu, olivatko ikkunat lukittuina viime yönä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen pelastustehtävästä Mariankatu 16:ssa kello viiden aikoihin aamuyöllä. Pelastuslaitos ei osannut aamulla kertoa tarkemmin tapahtumien kulusta.

Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan STT:lle, että tapaus menee todennäköisesti poliisin tutkittavaksi. Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa putoamisen syystä.

Artikkelia päivitetty 21.2.2021: Lisätty poliisin kertomat tiedot kello 9.51 ja Soiten turvallisuuspäällikön kommentit kello 10.06.