Epäilty murha järkyttää alueen asukkaita – IS Lohjalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Epäilty murha järkyttää alueen asukkaita – IS Lohjalla

Tässä kerrostalossa murhasta epäilty 20-vuotias mies asui.

Julkaistu: 20.2. 16:19

Lohjan Virkkalassa tapahtunut epäilty murha järkyttää paikallisia asukkaita. Yhden epäillyn kotioveen on raapustettu raju viesti, joka on aiheuttanut asukkaissa pelkoa.

Poliisi esittää kolmea miestä vangittavaksi murhasta epäiltynä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina.

Vangittavaksi vaaditut ovat 20-, 25-, ja 18-vuotiaita lohjalaismiehiä. Heistä poliisi on aiemmin maininnut 20-vuotiaan nimen julkisuudessa. Poliisi pyysi yleisön apua keskiviikkona, koska häntä ei oltu siinä vaiheessa saatu vielä kiinni.

IS vieraili Lohjan Virkkalassa torstaina iltapäivällä.

Parikymppinen mies asui noin puolen kilometrin päässä Virkkalan keskustasta, kaupungin omistamassa kerrostalossa Lähdehaankujalla. IS:n tietojen mukaan epäilty murha tapahtui kyseisellä kadulla sijaitsevassa yksityisasunnossa maanantain ja tiistain välisenä yönä. IS:n tietojen mukaan epäilty murha ei tapahtunut kuitenkaan parikymppisen miehen asunnossa. Uhri on 1990-luvulla syntynyt lohjalaismies.

1980-luvulla rakennetut betoniset, kuusikerroksiset vuokratalot sijaitsevat metsän siimeksessä. Lähistöllä on esimerkiksi lasten päiväkoti.

IS:n haastattelemat, tekopaikan lähistöllä asuvat asukkaat olivat järkyttyneitä murhaepäilystä.

– Täällä on yleensä niin rauhallista, yksi miehistä sanoi.

Toinen miehistä sanoi puolestaan, että kaupungin kerrostaloissa on ollut viime aikoina häiriökäyttäytymistä ja ilkivallantekoja. Tämän takia talojen lukot oli hiljattain uusittu.

Kun IS vieraili talolla torstaina, ulko-oviin asennettiin parhaillaan turvakaltereita. Isännöitsijän jättämässä ilmoituksessa asukkaita kehotettiin huolehtimaan, että ulko-ovet menisivät aina kiinni. Ulko-ovia pidettiin lukittuina vuorokauden ympäri.

Ulko-oviin asennettiin turvakaltereita torstaina iltapäivällä.

– Esimerkiksi kellarivarkauksia on tapahtunut, toinen miehistä sanoi.

– Hämmentävää, että tämmöistä (murhaepäilyä) kuitenkin tapahtuu. Se on varmasti vanhempia ihmisiä pelottanut, mies tuumi.

Molemmat miehet näkivät saunavuoronsa päätteeksi myöhään tiistaina, miten poliiseja saapui kerrostalon piha-alueelle. Saman havainnon teki lähistöllä asuva nainen. Hänen mukaansa parikymppisen miehen asunnolla on vieraillut aiemmin tiuhaan tahtiin ”epämääräistä porukkaa”. Hänen mukaansa poliisit tekivät miehen asunnolla usean tunnin ajan teknistä tutkintaa tiistaina illalla.

Naisen mukaan taloyhteisössä on ilmennyt epäiltyä huumeongelmaa. IS:n tietojen mukaan poliisi selvittää sitä, millä lailla huumausaineet mahdollisesti liittyivät epäiltyyn murhaan.

– Asunnosta on kuulunut jatkuvasti häiriöääniä ja poliisit ovat käyneet siellä aiemminkin. Poliisin vanha tuttu, nainen kertoo.

Miehen oveen oli myös raapustettu hurja viesti, joka on herättänyt asukkaista pelkoa.

Näin murhasta epäillyn 20-vuotiaan miehen kotioveen oli kirjoitettu.

Miehellä on nuoresta iästään huolimatta rikollista taustaa. Hän on istunut kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä ryöstöstä, joka tapahtui Lahdessa vuoden 2017 huhtikuussa. Mies uhkasi kaupan kassatyöntekijää puukolla, ja vaati naiselta rahaa. Mies sai 230 euroa, mutta poliisi sai hänet verekseltään kiinni kaupan ulkopuolelta.

Miehellä on myös muun muassa aiempaa taustaa esimerkiksi varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies poltti esimerkiksi 800 euron arvoisen mopon ja antoi sen jälkeen väärät henkilötiedot poliisille Lahdessa vuoden 2014 elokuussa. Reilua viikkoa aiemmin mies murtautui rikostoverinsa kanssa kauppaan, josta he veivät olutta ja tupakkaa. Varkaudesta, vahingonteosta ja väärän henkilötiedon antamisesta mies tuomittiin 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Hän teki rikokset nuorena henkilönä.

Murhaepäilyyn liittyen poliisi ei ole vielä kuullut osapuolia. Poliisi on muutenkin murhatutkinnasta vaitonainen tutkinnallisten syiden takia.

– Tutkinta jatkuu epäiltyjen kuulemisella ja pyrimme tietysti selvittämään teon motiivin sekä tekoon epäiltyjen osuudet asiassa, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Rauli Salonen kertoo Länsi-Uudenmaan poliisista.