Nainen pakotettiin myymään seksiä ja lopulta pahoinpideltiin: poliisi epäilee törkeää ihmiskauppaa Helsingissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen pakotettiin myymään seksiä ja lopulta pahoinpideltiin: poliisi epäilee törkeää ihmiskauppaa Helsingissä

Poliisi työssään Helsingissä 3. toukokuuta 2017.

Julkaistu: 19.2. 15:52

Poliisi on vanginnut kaksi epäiltyä.

Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikkö tutkii Helsingissä vuonna 2019 tapahtunutta epäiltyä törkeää ihmiskauppaa.

Asianomistajana jutussa on ulkomaalainen nainen, joka oli keväällä 2019 Suomessa ollessaan tutustunut 33-vuotiaaseen mieheen. Loppukesästä nainen palasi kotimaahansa, mutta mies sai houkuteltua tämän takaisin Suomeen lupaamalla töitä. Mies myös maksoi naisen lentolipun Suomeen.

Nainen palasi Suomeen syyskuussa 2019 ja meni lentokentältä miehen asunnolle, jossa hän tapasi toisen rikoksesta epäillyn, 35-vuotiaan miehen.

Esitutkinnan mukaan miehet vuokrasivat Helsingin keskustasta hotellihuoneen, ja julkaisivat netissä seksinmyynti-ilmoituksen. Nainen työskenteli hotellissa muutaman päivän, ja miehet ottivat naisen ansaitsemat rahat itselleen.

Hotelliyöpymisten jälkeen nainen palasi miesten asunnolle, jossa miehet olivat pakottaneet naisen jatkamaan seksin myymistä, koska tarvitsivat rahaa.

Lokakuussa 2019 nainen ilmoitti miehille, ettei aio jatkaa toimintaa. Nainen on kertonut poliisille, että miehet estivät hänen poistumisensa asunnosta ja hänet pahoinpideltiin.

Nainen onnistui pakenemaan asunnolta miesten nukkuessa.

Jutussa on vangittuna kaksi miestä. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä ihmiskauppa ja pahoinpitely.