Pohjois-Atlantilla muhii jo uusi myräkkä – iskee Suomeen loppuviikolla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pohjois-Atlantilla muhii jo uusi myräkkä – iskee Suomeen loppuviikolla

Dennis-myrsky koetteli Suomea viikonloppuna. Oulun Vihiluodossa jäät olivat nousseet rannalle.

Dennis-myrsky koetteli Suomea viikonloppuna. Oulun Vihiluodossa jäät olivat nousseet rannalle.

Julkaistu: 19.2. 3:33

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen ei kuitenkaan usko, että Suomessa päästään viime viikonlopun kaltaisiin myrskylukemiin.

Etelä-Suomessa vasta toivutaan viikonloppuna rellestäneen Dennis-myrskyn jäljistä, mutta sääpalveluyritys Forecan mukaan uusi myräkkä nostelee jo päätään Pohjois-Atlantilla.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen kertoo IS:lle, että Luoteis-Euroopan voimakkaat tuulet rantautuvat torstaina Suomeen.

– Luvassa on voimakas lounaanpuoleinen virtaus. Näillä näkymin ei kuitenkaan ole kyse aivan samanlaisesta tapauksesta kuin viikonloppuna, Siiskonen sanoo.

Merialueilla tuuli voimistuu meteorologin mukaan kovaksi torstai-iltaan mennessä. Tilanne jatkuu perjantaina, jolloin sisämaahan odotetaan 15 m/s tuulenpuuskia.

– Tämänhetkisten ennusteiden perusteella näyttää epätodennäköiseltä, että päästään myrskylukemiin. Voi tietysti olla, että niitä yksittäisillä havaintoasemilla nähdään.

Tuulen mukana maahan saapuvat myös runsaat sateet, jotka painottuvat maan länsiosaan ja Meri-Lappiin.

– Odotettavissa on 15 mm sadetta vedeksi muutettuna. Voi olla, että pohjoisen sateesta enemmistö tulee lumena, etenkin Lapissa. Sateen olomuodosta ei ole tässä vaiheessa vielä varmuutta, mutta myös räntään kannattaa varautua.

Lauantaina sateet jatkuvat suuressa osassa maata. Sadealueen laajuutta ja olomuotoa on meteorologin mukaan vaikea ennustaa tämänhetkisten ennusteiden pohjalta. Painopiste sijoittunee maan eteläosiin.

– Aika vetiseltä viikonloppu näyttää. Maan keskiosassa voi tulla vähän räntääkin, meteorologi sanoo.

Lisää aiheesta