Asiantuntija yllättyi Tampereen sortumavaarasta: ”Näin käy esimerkiksi Etelä-Amerikassa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Asiantuntija yllättyi Tampereen sortumavaarasta: ”Näin käy esimerkiksi Etelä-Amerikassa”

Kaksikerroksinen kerrostalo oli vakavassa sortumavaarassa Tampereella Vaakkolammen rannalla maanantaina 17. helmikuuta 2020.

Julkaistu: 17.2. 22:07

Tampereen kaupungin rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattila, kertoo, että tapaukset, joissa maa valuisi talon alta ovat hyvin harvinaista Suomessa.

Kaksikerroksinen asuintalo on sortumavaarassa Tuurnankadulla Tampereella. IS tavoitti maanantai-iltana Tampereen johtavan asiantuntijan.

Rinnetontti Vaakkolammin rannalla Tuurnankadulla näyttää valuvan alaspäin. Miten harvinainen tilanne nyt on menossa Tampereella?

– Kyseessä on erittäin harvinainen tilanne Tampereella ja ylipäätään Suomessa, Tampereen kaupungin rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattila kertoo Ilta-Sanomille.

Hän kertoo, että vuosia sitten Pälkäneelle on pelätty hieman vastaavaa.

– Härmälässä kaatopaikan päälle rakennetun talon tapaus on myös muistissa, mutta ylipäätään tilanteet, joissa maa valuisi talon alta ovat hyvin harvinaista Suomessa. Yleensä sortumavaara on maissa, joissa kovat sateet vievät isoja maamassoja hetkessä pois. Näin käy esimerkiksi Etelä-Amerikassa, missä rakennusmääräyksetkin ovat toisenaliset kuin Suomessa, hän sanoo.

Miten hyvin tunnetta tämän Tuurnankadun talon ja mitä siellä tapahtuu seuraavaksi?

– Tampereen kaupungin rakennusvalvonta menee huomenna paikalle tutkimaan tarkemmin asiaa, hän kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?