Anniina ikuisti kuukkelit upeaan ”treffikuvaan” – pieleen menneet otokset paljastavat, ettei se syntynyt ihan helpolla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anniina ikuisti kuukkelit upeaan ”treffikuvaan” – pieleen menneet otokset paljastavat, ettei se syntynyt ihan helpolla

Sallalaisen pihapiirin kuukkelit kököttävät kuvassa pöydän ääressä ystävänpäiväteemaisissa tunnelmissa.

15.2.2020 15:48

Sallassa asuva Anniina Olkkonen ikuisti kamerallaan pihakuukkelinsa sympaattiseen valokuvaan.

Luontovalokuvausta harrastavan Olkkosen ottamassa valokuvassa kaksi kuukkelia jököttää pikkuruisen pöydän ääressä edessään lautaset ja ruusu maljakossa, kuin ravintolassa konsanaan.

Kaiken lisäksi linnut näyttävät tapittavan toisiaan intensiivisesti silmiin.

– Minulla on pihassa kuukkeliperhe, joka pyörii siinä. Halusin ottaa niistä tällaisen kuvan, missä kaksi kuukkeleista olisi ikään kuin treffeillä.

Olkkonen sanoo, että vaikka lintujen ”treffitilanne” pienine pöytineen, ”tuoleineen” ja astioineen oli lavastettu, toimi innoittajana todellisuus lintujen touhuista Olkkosen pihapiirissä.

Anniina onnistui ikuistamaan kuukkelit pihaansa virittämänsä pöydän ääreen asettuneina.

– Näistä pihan kuukkeleista kaksi istuu yhdessä oksalla ja käy yhdessä syömässä ihan vieretysten, ja muut kuukkelit odottavat sillä välin vuoroaan. En tiedä olisiko se sitten pariskunta, joka syö aina yhdessä ja vuoroaan odottavat kuukkelit poikasia.

– Ajattelin, että josko nuo kaksi kuukkelia saisi vielä yhdessä tuollaisen pöydän ääreen syömään.

Olkkonen kertoo kuvanneensa pihakuukkeleitaan jo aiemmin ja lintujen tulleen pikku hiljaa tutummiksi ja kesymmiksi. Kuukkelikaksikon saaminen pöydän ääreen ei kuitenkaan onnistunut aivan hetkessä.

Ensimmäisenä kuvauspäivänä kuukkelit eivät asettuneet ”tuoleille” vaan lepuuttivat pöydällä.

– Ensimmäisenä päivänä en onnistunut. Minulla oli varmaan vääränlaiset tuolit, jotka eivät houkutelleet kuukkeleita. Ne aina istuivat lautasilla, pöydällä, ruusun päällä tai milloin missäkin. Toisena päivänä kokeilin sitten vähän erilaisia tuoleja, ja niihin ne sitten istuivat helpommin.

– Tuolloin linnut myös katsoivat nätisti toisiaan. Toisena päivänä oli lisäksi kirkkaampi ilma, joten kaikki osui silloin kohdalleen.

Tässä kuvassa näkyvät ”tuolit” eivät kuukkelikaksikkoa miellyttäneet.

Olkkonen otti kuvan kotipihassaan jo muutama viikko sitten, mutta julkaisi kuvan perjantaina Instagramissa ja Facebookissa ystävänpäivän kunniaksi. Onnistunutta treffikuvaa hän ryyditti vielä ”pieleen menneillä” otoksilla, jotka hän oli napannut kuukkeleista aiemmin samoissa kuvaussessioissa.

– Ajattelin, että tuo olisi hyvä päivä julkaista kuva. Kuukkelit ovat pariuskollisia, joten mietin, että kuukkelit sopivat hyvin ystävänpäivään. Se on inhimillisesti ajateltuna romanttinen lintulaji, koska se viettää yleensä saman parin kanssa koko elämän samassa kotimetsässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?