Mies raiskasi 14-vuotiaan tytön kylpyhuoneessa – kertoi olevansa homo, hovioikeus kyseenalaisti tiedon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies raiskasi 14-vuotiaan tytön kylpyhuoneessa – kertoi olevansa homo, hovioikeus kyseenalaisti tiedon

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua.

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua.

Julkaistu: 15.2. 7:46

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut raiskaajan saamaa kolmen vuoden ehdotonta vankeustuomiota.

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut raiskaajan saamaa kolmen vuoden ehdotonta vankeustuomiota, jonka Päijät-Hämeen käräjäoikeus hänelle tuomitsi marraskuussa 2018. Uutena todisteena mies kertoi hovioikeudelle olevansa homo. Hovioikeus kyseenalaisti tuomitun kertomuksen.

Mies raiskasi kaksi vuotta sitten 14-vuotiaan tytön kylpyhuoneessa. Ennen tekoa hän tarjosi tytölle kannabista. Tapahtumien aikaan mies oli 21-vuotias.

Hän syyllistyi raiskauksen lisäksi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tuomittu piti saamaansa rangaistusta liian ankarana ja valitti siitä hovioikeuteen. Hän vaati syytteiden hylkäämistä ja piti tekojaan enintään perusmuotoisina.

Hän vaati lisäksi tuomionsa lieventämistä ehdolliseksi vankeudeksi, ja maksettavaksi määrättyjen korvausten alentamista.

Syytetty totesi vielä, että mikäli oraaliseksiä olisi vastoin hänen kiistämistään tapahtunut, niin se tapahtui osapuolten yhteisymmärryksessä.

Tytön kertomuksen mukaan mies pakotti hänet suuseksiin asunnon kylpyhuoneessa, vaikka tyttö yritti estellä miestä. Käräjäoikeus perusti näytön tytön ja todistajien kertomukseen.

Hovioikeudessa tuomittu kertoi olevansa homoseksuaali eikä häntä vastakkainen sukupuoli edes kiinnostanut.

Hovin istunnossa syytetty esitti uutena todisteena maahanmuuttovirastolle kolme vuotta sitten tekemänsä hakemuksen, jossa hän kertoo olevansa homoseksuaali ja pelkää tulevansa tapetuksi kotimaassaan Irakissa.

Rangaistuksen perusteluissa hovioikeus toteaa, että uusi todiste ei anna aihetta arvioida käräjäoikeuden ratkaisun oikeellisuutta toisin.

Hovioikeus kyseenalaisti syytetyn kertomuksen homoseksuaalisuudestaan, koska hän ei ollut vedonnut siihen esitutkinnassa eikä käräjäoikeudessakaan.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua. Hovioikeus antoi ratkaisunsa keskiviikkona.

Päätöksestä on mahdollista valittaa korkeimpaan oikeuteen, jos se myöntää valitusluvan.

Tuoreimmat osastosta