Jari Aarnion Porvoon-talon huutokauppaan liittyen on tehty tutkintapyyntö: ”Taustalla ovat epämääräiset tarjoukset” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Aarnion Porvoon-talon huutokauppaan liittyen on tehty tutkintapyyntö: ”Taustalla ovat epämääräiset tarjoukset”

Poliisi kauppasi Porvoon-kiinteistöä verkkohuutokaupassa viime vuoden lopulla.

Poliisi kauppasi Porvoon-kiinteistöä verkkohuutokaupassa viime vuoden lopulla.

Julkaistu: 14.2. 14:26

Jari Aarnion Porvoon kiinteistön huutokaupan tarjouksiin liittyen tehtiin tutkintapyyntö viime viikolla. Huutokauppaa hoitaneen poliisin aiemmin kertoman mukaan mukana oli huutajia, joilla ei ollut ostoaikeita.

Huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion Porvoossa sijaitsevan kiinteistön huutokauppaan liittyen on tehty tutkintapyyntö.

Asian vahvistaa Ilta-Sanomille poliisin huutokauppaa hoitanut rikosylitarkastaja Juha Henttala Itä-Uudenmaan poliisista.

– Sellainen tutkintapyyntö on tehty. Tässä taustalla ovat epämääräiset tarjoukset, tutkintapyyntö koskee huutokauppamenettelyä.

Henttalan mukaan tutkintapyyntö tehtiin viime viikolla. Muutoin Henttala ei asiaa tai tutkintapyynnön sisältöä kommentoi, sillä tutkintavastuu asiassa on toisella henkilöllä. Hän ei ota kantaa esimerkiksi mahdolliseen rikosnimikkeeseen tapauksessa.

Tutkintapyynnöstä ensimmäisenä uutisoi Helsingin Sanomat.

17. joulukuuta päättyneessä huutokaupassa tarjouksia tehtiin kaikkiaan 130 kappaletta, ja hinta nousi nopeasti 300 000 euroon. Talo myytiin lopulta kuitenkin 200 000 euron kauppahintaan kiinteistöalalla toimivalle osakeyhtiölle.

Voittanut 200 000 euron tarjous tehtiin jo marraskuussa huutokaupan alkuvaiheessa. Henttala täsmentää, että tehty tutkintapyyntö ei koske talon ostanutta tahoa.

Jo aiemmin uutisoitiin, että poliisi selvittää osaa Aarnion kiinteistöstä tehdyistä huutokauppatarjouksista. Henttala kertoi tuolloin, että selvityksen taustalla olivat epäselvyydet, joita oli ilmennyt osassa tarjouksia. Mukana oli Henttalan mukaan huutajia, joilla ei ollut aikomusta ostaa kiinteistöä.

– Etukäteen jo ajateltiin ettei tämä mene ihan täysin ilman mutkia. Siellä oli mukana tarjoajia joilla ei ollut tarkoitustakaan ostaa. Näin sitä hintaa saatiin vedätettyä ylös päin, Henttala kommentoi tammikuussa IS:lle.

Muun muassa useista törkeistä huumerikoksista tuomitun Jari Aarnion Porvoon-kiinteistöä myytiin poliisin järjestämässä verkkohuutokaupassa marras-joulukuussa.

Talo oli myynnissä Huutokaupat.com sivustolla. Huutokaupat.comin Ilta-Sanomille aiemmin kertoman mukaan huutokauppaan ei voi osallistua kukaan ilman todellisia ostoaikeita.

– Huutokauppaan osallistuakseen täytyy ensinnäkin tunnistautua pankkitunnuksilla eli mitenkään anonyymisti tarjouksia ei voi jättää. Toisekseen huudot ovat sitovia, joten ilman oikeita ostoaikeita tarjouksia ei kannata jättää. Mikäli huutokaupan voittaja ei haluakaan maksaa voittamaansa kohdetta, niin silloin häneltä peritään kohteen myyntiehtoihin perustuva korvaussumma. Tarvittaessa Huutokaupat.com myös estää käyttäjän tunnukset palvelusta, mikäli yhteistyötä korvaussumman maksuun ei löydy, yhtiöstä viestitettiin IS:lle tammikuussa.

Aarnion kiinteistö rakennuksineen oli tuomittu Helsingin hovioikeuden päätöksellä valtiolle menetettäväksi. Kaupasta saadut tuotot tilitetään valtiolle.

133 neliöinen omakotitalo sijaitsee Skogsgläntan-nimisellä 1,5 hehtaarin kiinteistöllä haja-asutusalueella Porvoossa.

Tuoreimmat osastosta