Ulkomaista riistalihaa epäillään myydyn kotimaisena eri puolille Suomea – Ruokavirasto on määrännyt yhden yrityksen kaikki lihatuotteet hävitettäväksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ulkomaista riistalihaa epäillään myydyn kotimaisena eri puolille Suomea – Ruokavirasto on määrännyt yhden yrityksen kaikki lihatuotteet hävitettäväksi

Julkaistu: 14.2. 10:53, Päivitetty 14.2. 11:00

Riistalihat on myyty pääosin isoille kauppaliikkeille ja ravintoloille ympäri Suomea.

Ulkomaista riistalihaa epäillään myydyn kotimaisena eri puolille Suomea, kertoo Pohjanmaan poliisi. Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että eteläpohjalaisen pienyrityksen vuokratiloissa on laitettu lihapakkauksiin merkintöjä, jotka eivät vastaa todellisuutta riistalajin tai kotimaisuuden osalta.

Riistalihat on myyty pääosin isoille kauppaliikkeille ja ravintoloille ympäri Suomea. Ruokavirasto on määrännyt yrityksen kaikki lihatuotteet hävitettäväksi.

Tuotteita on edelleen myynnissä, tiedottaa Ruokavirasto. Ruokavirasto on pyytänyt kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia varmistumaan yrityksen tuotteiden hävittämisestä niiden ostopaikoissa. Kuluttajat voivat halutessaan palauttaa Joupin Meklari Oy:n tuotteet ostopaikkaan, tai ne voi hävittää myös tavallisena kotitalousjätteenä. Ruokaviraston tiedossa ei ole, että tuotteista olisi aiheutunut kuluttajille terveysvaaraa.

Elintarvikevalvontaviranomaisilta saatujen tietojen perusteella yrityksen tiloissa on ollut lupa ainoastaan varastoida pakastettua lihaa. Tiloissa on poliisin mukaan kuitenkin myös käsitelty ja pakattu riistalihaa.

Yritys on kirjanpidon perusteella ostanut tuhansia kiloja ulkomaista riistalihaa ja myynyt sen kotimaisena riistatuotteena.

Rikosnimikkeinä ovat törkeä petos, terveysrikos, markkinointirikos ja elintarvikerikkomus. Rikoksista epäillään yrityksen vastuuhenkilöä ja työntekijää.

Tuoreimmat osastosta