Tänään vielä poutaa – viikonloppuna sataa jälleen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tänään vielä poutaa – viikonloppuna sataa jälleen

Julkaistu: 14.2. 7:44, Päivitetty 14.2. 7:44

Sää muuttuu vähitellen koko maassa lännestä alkaen selkeämmäksi.

Iltapäivällä etelässä ja lännessä on vielä pilvistä, mutta illaksi selkenee. Lähinnä Pohjois-Suomen itäosassa satelee vielä paikoin vähän lunta, mutta selkeä sää valtaa alaa lännestä päin. Lapissa pakkanen on selkeässä säässä muuta maata selvästi kireämpää.

Etelässä ja lounaassa on päivällä suojaa, mutta illalla ja yöllä pakkasta. Idässä ja varsinkin pohjoisessa pakkanen kiristyy illalla ja yöllä.

Lauantaiksi etelänpuoleinen ilmavirtaus voimistuu selvästi. Sää on pilvinen ja lännestä alkaen etelässä vesisateinen, maan keski- ja pohjoisosassa sataa räntää ja lunta. Sunnuntaiyönä on ohimenevästi poutaisempaa.

Sunnuntaina lounaasta leviää vähitellen koko maahan uusi sadealue lauhan eteläisen tuulen edelleen voimistuessa. Maanantaiyönä sateen vesiolomuoto käväisee aina Etelä-Lapissa asti.

Euroopassa lauantaina Välimereltä pistää itäiseen Keski-Eurooppaan korkeapaine. Pohjois-Atlantilla sen sijaan voimistuu edelleen laaja matalapaineenalue. Sen ensimmäinen sade leviää Suomeen, mutta jäljessä tulee sunnuntaina voimakkaampi sade ja tuuli, jotka lauantaina vaikuttavat Britteinsaarten tienoilla.

Tuoreimmat osastosta