Uskomaton sekoilu hirvimetsällä johti ehdolliseen vankeuteen – metsästäjä ampui vasaa, luoti meni eläimen läpi ja osui takana olleeseen mieheen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Uskomaton sekoilu hirvimetsällä johti ehdolliseen vankeuteen – metsästäjä ampui vasaa, luoti meni eläimen läpi ja osui takana olleeseen mieheen

Kuvan hirvi ei liity tapaukseen.

Kuvan hirvi ei liity tapaukseen.

Julkaistu: 13.2. 19:38

Vakava metsästysonnettomuus tapahtui laillisessa hirvijahdissa Pieksämäellä lokakuussa 2018.

Metsästystoveriaan hirvenvasan läpi huolimattomuuttaan ampunut metsästäjä on tuomittu ehdolliseen vankeuteen Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Vakava metsästysonnettomuus tapahtui laillisessa hirvijahdissa Pieksämäellä lokakuussa 2018.

Kolmatta jahtikauttaan metsästykseen osallistunut ja elämänsä ensimmäistä hirveä ampumaan päässyt metsästäjä oli ampunut hirvenvasaa metsästyksenjohtajan määräämän turvallisuusohjeen vastaisesti ampumasektorin ulkopuolelle.

Mies oli ampunut vasaa ensimmäisen kerran aivan ampumasektorin laidassa. Kun vasa oli osumasta huolimatta jatkanut matkaansa, mies ampui sitä toisen kerran ampumasektorin ulkopuolelle.

Suurikaliiberisen aseen luoti lävisti vasan ja osui sen jälkeen passilinjalla noin sadan metrin päässä ollutta metsästyskaveria alavartaloon. Tämä sai osumasta hengenvaaralliset ja välitöntä leikkaushoitoa vaatineet vammat, mutta jäi henkiin.

Siitä huolimatta, että ampuja kuuli toverinsa tuskanhuudon, hän siirtyi ensin ampumaan hirvenvasaa vielä kolmannen kerran ja meni vasta sen jälkeen auttamaan toveriaan.

Syyttäjä vaati 61-vuotiaalle metsästäjälle tuomiota metsästysrikoksesta, törkeästä vammantuottamuksesta sekä vaaran aiheuttamisesta. Vaarassa oli haavoittuneen metsästäjä lisäksi samalla passilinjalla hänen takanaan ollut jahtiin osallistunut nainen.

Käräjäoikeus tuomitsi ampujan 30 päivän ehdolliseen vankeuteen sekä metsästyskieltoon. Se päättyy vuoden 2021 metsästyskauden alkuun elokuussa. Hirvikiväärinsä mies menetti valtiolle.

Lisäksi ampuja joutuu maksamaan rikosuhrimaksua, jutun todistelukustannuksia sekä lääkärintodistuksen yhteensä 211 euroa. Vahingonkorvausvaatimuksia ei oikeudelle esitetty. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tuoreimmat osastosta