Poliisi julkaisi Helsingin Kampissa kiinteistöjä sotkeneen miehen kuvan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tunnistatko? Poliisi julkaisi Helsingin Kampissa useita kiinteistöjä sotkeneen miehen kuvan

Epäilty liimaili lakkautetun liikkeen tarroja Israelin suurlähetystön sekä juutalaisen seurakunnan lähistölle.

Poliisi kaipaa yleisön apua kuvissa näkyvän henkilön tunnistamiseen.

13.2.2020 18:50

Helsingin poliisi etsii ja pyytää havaintoja sekä tunnistusta miehestä, jonka epäillään sotkeneen kiinteistöjä Kampissa perjantain ja lauantain välisenä yönä 31.1.–1.2.

Epäilty on tukevavartaloinen ja vaaleaihoinen mies, jolla on pitkä tukka sekä parta. Tapahtumahetkellä miehellä oli päällään musta lippalakki, musta takki sekä siniset farkut.

Poliisi pyytää henkilön tunnistavia tai tapauksesta tietäviä ottamaan yhteyttä osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Epäilty tallentui valvontakameran kuviin.

Epäillyn keskeisimpiä tuntomerkkejä ovat pitkä tukka, pitkä parta ja tukeva vartalo.

Ilta-Sanomat uutisoi jo helmikuun alussa Helsingin Kampissa sijaitsevien kiinteistöjen joutumisesta ilkivallan kohteeksi. Ilkivaltaa oli kohdistettu Israelin suurlähetystöön sekä Helsingin juutalaisen seurakunnan alueelle.

Turvakamerat tallensivat, kuinka Israelin lähetystön oven edustalla sijaitsevaan kylttiin käytiin liimaamassa lakkautetun Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tarroja. Samoja tarroja päätyi myös juutalaisen seurakunnan aitaan.

Tuolloin Israelin suurlähettiläs Dov Segev-Steinberg kertoi, että ilkivallanteko ollut ainutkertainen, vaan viimeisten kahden vuoden aikana vastaavia tapauksia on todettu yli 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?