Ulkoministeriön viestintäjohtajan pesti tuli uudelleen hakuun – aiemmassa hakuilmoituksessa oli väärät kelpoisuusvaatimukset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ulkoministeriön viestintäjohtajan pesti tuli uudelleen hakuun – aiemmassa hakuilmoituksessa oli väärät kelpoisuusvaatimukset

Ulkoministeriön rakennus Helsingin Katajanokalla.

Ulkoministeriön rakennus Helsingin Katajanokalla.

Julkaistu: 13.2. 17:22

"Kelpoisuusvaatimukset oli väärin ilmaistu vain ilmoituksessa, arvioinnissa on otettu kaikki huomioon."

Ulkoministeriön viestintäjohtajan pesti tuli torstaina uudelleen hakuun. Hakuaika päättyy 28. helmikuuta. Ilmoituksen mukaan uuden viestintäjohtajan on määrä aloittaa tehtävässä 1. maaliskuuta tai sopimuksen mukaan.

Ulkoministeriön viestintäjohtajan hakuprosessi meni uusiksi, koska aiemmassa hakuilmoituksessa oli väärät kelpoisuusvaatimukset. Kuukausia kestänyt hakuprosessi oli jo aivan viime metreillä, kun oikeuskansleri huomasi virheet.

Ilmoituksen pohja oli sama, jota oli käytetty ainakin vuoden 2017 haussa, jolloin edellinen viestintäjohtaja Jouni Mölsä valittiin toiselle kaudelle. Myös silloin hakuilmoituksessa oli väärät kelpoisuusvaatimukset, mutta niitä ei silloin huomattu.

– Helposti kopioidaan vanhaa ilmoitusta. Se saattaa olla yksi syy, arvioi ulkoministeriön henkilöstöyksikön päällikkö Jyri Järviaho.

Järviahon mukaan pätevyysvaatimukset oli ilmaistu väärin vain ilmoituksessa. Hakijoiden arvioinnissa on hänen mukaansa otettu huomioon kaikki pätevyysvaatimukset, jotka asetuksessa on.

– Virhe on tapahtunut siinä, että ilmoituksessa ei lukenut kaikkea, Järviaho sanoo.

Valinta oli jo lähes tehty, kun hakuilmoituksen virhe kävi ilmi. Järviahon mukaan tilanne täytyy arvioida nyt uudelta pohjalta, kun nähdään, millaisia uusia hakijoita tulee.

Järviaho ei kerro, ovatko kärkihakijat yhä mukana

Alkuperäisessä haussa ministeriön viestintäjohtajaksi haki 34 ihmistä. Hakijoiden joukossa olivat muun muassa presidentti Sauli Niinistön entinen viestintäpäällikkö ja nykyinen Ylen A-studion juontaja Katri Makkonen ja Ylen Journalismin akatemian päällikkö Elina Ravantti. Myös Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski sekä Puolustusvoimien viestintäpäällikkö Max Arhippainen hakivat tehtävää.

Järviaho ei halua kertoa, haluavatko kaikki edellisen kierroksen kärkihakijat olla yhä mukana.

Tuoreimmat osastosta