Turussa kaksi ihmistä surmannut mies vapautuu

13 vuoden tuomiota istunut mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen elokuussa.

Kaksi ihmistä surmattiin Turussa vuonna 2008 asunnossa, jonka pihapiirissä aikoinaan kuvattiin Aku Louhimiehen elokuvaa Riisuttu mies.

12.2.2020 10:43 | Päivitetty 12.2.2020 10:47

Kaksi ihmistä Turussa vuonna 2008 surmannut mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen. Helsingin hovioikeus päätti keskiviikkona, että miehen vapauttamispäivä on 1. elokuuta 2020.

Nykyään 52-vuotias mies tuomittiin aikoinaan kahdesta taposta 13 vuoden vankeuteen. Hänet määrättiin istumaan rangaistuksensa vankilassa päivästä päivään, sillä hän oli syyllistynyt surmia edeltäneen kymmenen vuoden aikana neljään törkeään pahoinpitelyyn.

Hovioikeuden päätöksellä mies pääsee vapauteen hieman etuajassa. Vapauttamispäivänä hän on ollut vapautensa menettäneenä yhteensä lähes 12 vuotta ja 4 kuukautta.

Vankeusaikanaan mies on ryhtynyt maalaamaan ja pitänyt taidenäyttelyn.

Henkirikokset tapahtuivat Turun keskustassa Linnankadulla huhtikuussa 2008. Yksityisasunnossa juopotelleen seurueen humalainen riitely johti siihen, että noin 30-vuotias nainen menetti henkensä.

Henkirikoksen perimmäinen motiivi ei esitutkinnassa selvinnyt. Naisen kimppuun oli ensin käynyt toinen mies, joka kaatoi naisen lattialle. Tämän jälkeen taposta tuomittu surmasi naisen useilla veitseniskuilla.

Toinen uhri oli keski-ikäinen mies, joka tuli käymään asunnolla ensimmäisen surman jälkeen. Aikalaisuutisoinnin mukaan mies surmattiin ilmeisesti siksi, että hän yritti asunnosta poistuessaan ottaa mukaansa viinakassin.

Surma tuli ilmi, kun naapuri hälytti poliisit. Hän näki, kun uhrien ruumiita raahattiin pihalla olleeseen autoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?