Veijo Baltzarin epäiltyjen rikosten lista synkkenee: törkeitä raiskauksia, pahoinpitelyjä, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö... - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Veijo Baltzarin epäiltyjen rikosten lista synkkenee: törkeitä raiskauksia, pahoinpitelyjä, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö...

Kirjailija Veijo Baltzar on yhä vangittuna. Syytteen nostamisen määräaikaa pidennettiin uusien rikosepäilyjen takia.

Veijo Baltzar.­

31.1. 9:24 | Päivitetty 31.1. 10:24

Törkeästä ihmiskaupasta epäiltyä kirjailijaa Veijo Baltzaria, 77, epäillään uusista rikoksista.

Epäiltyjen rikosten listalla on nyt törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, useita törkeitä raiskauksia, useita seksuaalisia hyväksikäyttöä, useita perusmuotoisia raiskauksia, useita pahoinpitelyjä ja uusia epäilyjä törkeästä ihmiskaupasta.

Varhaisimmat rikoskokonaisuuden epäilyt ajoittuvat alkuvuoteen 2015 ja viimeisimmät loppuvuoteen 2019. Tekopaikoiksi on kirjattu Helsinki, Espoo, Raaseporin Tammisaari, Kuopio, ja Rautalampi.

Tutkinta laajenee, yhteensä kolme epäiltyä

Helsingin poliisilaitos tiedottaa, että tutkinnan laajuuden ja uusien rikosepäilyjen vuoksi rikoskokonaisuuden syytteen nostamisen määräaikaa on pidennetty kesäkuulle.

Helsingin poliisin mukaan jutussa on nyt yhteensä kolme epäiltyä. Julkisuudessa on ollut aiemmin tieto vain kahdesta epäillystä, jotka ovat Veijo Baltzar ja hänen naispuolinen avustajansa.

Poliisi ei täsmennä tiedotteessaan kolmannen epäillyn roolia, mutta häntä ja Baltzarin naisavustajaa epäillään vain törkeästä ihmiskaupasta. He eivät ole tällä hetkellä vangittuina.

STT kysyi tutkinnanjohtajalta, rikoskomisario Saara Asmundelalta uhrien määrästä, mutta tämä ei ollut vielä valmis sitä kommentoimaan.

– Tässä vaiheessa on mahdollista, että uusiakin asianomistajia tulee.

Poliisi on perustellut niukkaa tiedotuslinjaa esitutkinnan turvaamisella.

– Poikkeuksellisen laajan asiakokonaisuuden tutkiminen kestää useita kuukausia. Uusien rikosepäilyjen myötä on vielä runsaasti tekemätöntä työtä, muun muassa useiden kymmenien todistajien kuuleminen, sanoo Asmundela poliisin tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?