Suomessa ensimmäinen varmistettu koronavirustapaus – mahdollisesti 15 altistunutta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomessa ensimmäinen varmistettu korona­virustapaus – mahdollisesti 15 altistunutta

Lapin keskussairaalassa hoidetulla potilaalla on koronavirus.

29.1.2020 17:25 | Päivitetty 29.1.2020 19:21

Kiinan Wuhanista kotoisin olevalla 32-vuotiaalla kiinalaisnaisella on todettu koronavirus Suomessa. Hän on tällä hetkellä eristyksissä Lapin keskussairaalassa.

THL:n mukaan potilas pysyy eristyksistä ainakin oireiden keston ajan. Ennen eristyksen purkamista potilaan täytyy antaa kaksi puhdasta testitulosta.

Nuorehko turisti hakeutui päivystykseen Ivalossa, mistä hänet siirrettiin Lapin keskussairaalaan. Kyseessä on ensimmäinen varmistettu tapaus Suomessa. Oireilu alkoi sunnuntaina Saariselällä.

– Oli odotettavissa, että matkailijoiden mukanaan tuomia tautitapauksia voi tulla ilmi myös Suomessa. Taudin leviämisen riski Suomessa on edelleen hyvin pieni, joten ei kannata huolestua, sanoo johtaja Mika Salminen THL:n tiedotteessa.

Lapin sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä THL:n kanssa. Tartunnalle mahdollisesti altistuneita on noin 15. Sairaanhoitopiiri seuraa altistuneiden terveydentilaa 14 vuorokauden ajan.

– Suomessa on varauduttu mahdollisiin tapauksiin. Terveydenhuollolla ja laboratorioilla on toimintamallit olemassa. Sairaaloissa on valmius tutkia ja hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa, Salminen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?