British Airways peruu kaikki Kiinan-lentonsa, mitä tekee Finnair? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

British Airways peruu kaikki Kiinan-lentonsa – Finnair: ”Seuraamme tilannetta jatkuvasti”

British Airways aikoo keskeyttää kaikki suorat lentonsa Kiinan ja Britannian välillä. Finnair ei ainakaan keskiviikkona aamulla ollut ryhtymässä yhtä järeisiin toimiin.

Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxing-kentälle ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti kiinalaisten ryhmämatkustusrajoitusten vuoksi.

29.1.2020 10:38

British Airways on keskeyttänyt kaikki suorat lentonsa Kiinan ja Britannian välillä koronavirusepidemian vuoksi. Lentoyhtiön nettisivuston mukaan Kiinaan ei ole tarjolla enää yhtään suoraa lentoa tammi- ja helmikuun aikana.

Finnair ilmoitti tiistaina peruvansa lennot Pekingin Daxing-kentälle ja Nanjingiin kiinalaisten ryhmämatkustusrajoitusten vuoksi. Finnair lentää edelleen päivittäin Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin, kaksi kertaa päivässä Hongkongiin ja kahdesti viikossa Guangzhouhun.

– Nämä perumiset ovat seurausta Kiinan toimista rajoittaa ryhmämatkoja Kiinasta. Ryhmämatkojen perumiset vaikuttavat selvästi Pekingin Daxing-reitin ja Nanjingin reitin täyttöasteisiin, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt kertoi tiistain tiedotteessa.

Aikooko Finnair perua British Airwaysin tavoin myös muita Kiinan lentojaan?

– Tällä hetkellä olemme peruneet vain Nanjingin ja Daxingin lennot. Tämä on tämänhetkinen linjamme ja seuraamme tilannetta jatkuvasti, kerrotaan Finnairin viestinnästä.

– Jos päättäisimme perua lisää reittejä, niistä viestitään sitten erikseen.

Finnair seuraa tilanteen etenemistä päivittäin.

– Seuraamme eri tahojen, kuten terveysviranomaisten suosituksia ja ulkoministeriön matkustussuosituksia. Näiden perusteella teemme mahdollisia päätöksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?